Je to veľká strata pre hudobnú scénu, reaguje na Gottovo úmrtie Michal David
02 | 10 | 2019 I TASR

Úmrtie Karla Gotta je podľa českého speváka a skladateľa Michala Davida veľkou stratou pre hudobnú scénu. David bol jeho blízkym spolupracovníkom.


S Karlom Gottom mal podobne ako slovenská speváčka Marcela Laiferová rovnaký dátum narodenia, 14. júl, akurát Michal je o 21 rokov mladší. V roku 1999 zložil Michal David pre speváka hit To stárnutí zrádné.

"Ja som s ním prežil desiatky rokov, pri koncertoch, v nahrávacom štúdiu aj v súkromí. Však sme narodení v jeden deň. Karel bol precízny, pracovitý aj veľmi spoločenský. Zomrel v krásnom veku, mal krásny život.

Je to veľká strata pre hudobnú scénu, miesto po ňom nikto nezaplní, ostáva po ňom veľké prázdno. Ostávajú tu jeho hlas, jeho piesne, ktoré budeme naďalej počúvať každý deň. A pritom naňho spomínať iba v tom najlepšom," povedal pre TASR Michal David.

Český spevák Karel Gott zomrel v utorok (1. 10.) krátko pred polnocou vo veku 80 rokov. Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred rokom a pol.