Pojednávanie s mediálne známou podnikateľkou pokračuje v januári
01 | 10 | 2019 I SITA

Ďalšie pojednávanie v kauze mediálne známej podnikateľky Eleonóry K. (predtým Eleonóra M.) vytýčil Okresný súd Bratislava I na 14. januára. Agentúru SITA o tom informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.


Pojednávanie v prípade podvodu a neoprávneného odpočtu DPH v súvislosti s kúpou tlačiarenského stroja bolo pôvodne naplánované na dnes, jeden zo šestice obžalovaných sa však z pojednávania ospravedlnil. V prípade sa naposledy pojednávalo v lete 2018, odvtedy prípad niekoľkokrát odročili pre neúčasť svedkov alebo obžalovaných.

Známa podnikateľka čelí spolu s Dušanom K., Marekom K., Marošom M., Petrou M. a Donaldom D. obžalobe v prípade údajného podvodu za viac ako 20 miliónov slovenských korún (664 000 eur) a neoprávneného odpočtu DPH.

Podľa prokuratúry obžalovaní podvodným spôsobom pomocou falošnej dokumentácie banskobystrickej firmy vylákali od bratislavskej faktoringovej spoločnosti viac ako 20 miliónov slovenských korún. V druhom prípade obžaloba píše o daňovom trestnom čine, konkrétne o neoprávnených odpočtoch DPH tiež prostredníctvom banskobystrickej firmy. Údajne nafingovali kúpu tlačiarenského stroja a chceli pripraviť štát o viac ako 500-tisíc eur.