DANKO BEZ HUMORU: Stroskotala nová šou Olivera Andrásyho na predsedovi parlamentu?
30 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Oliverovi Andrásy prvý raz v živote anuloval zmluvu, ktorú už podpísal, informuje Plus 7 Dní. Dôvod vás určite prekvapí.


Andrásy chcel po rokoch oživiť svoju televíznu kariéru politickou satirou, ktorá sa zo slovenského verejného života takmer vytratila, najmä teda na televíznych obrazovkách. Teraz televíziu zastupujú satirické stránky na sociálnych sieťach, napríklad Zomri.

"Humorista vymyslel novú reláciu a ako prvého si vzal na paškál najvďačnejší terč slovenských vtipkárov Andreja Danka. V pilotnom diele sa so šéfom parlamentu stretli aj osobne, no do vysielania sa už nedostali. Úvodná časť sa vraj nepozdávala Andrásyho novému chlebodarcovi, a tak z dohody so zabávačom zostal len zdrap papiera," píše Plus 7 Dní.

DANKO ÚTOČÍ: Stratifikáciu nemocníc je podľa neho "odrb", "NEFEŤ PLESEŇ, LIKVIDUJ JU!" je jeho heslom
Predseda Národnej rady Andrej Danko poslal médiám tlačovú správu, v ktorej nazýva stratifikáciu nemocníc nazýva „odrbom“. Čítať ďalej
29 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Andrásy pôsobil v minulosti v reláciách Čo dokáže ulica či Dereš, teraz si však chcel dať taký návrat do študentských čias. „Na vysokej škole som na kotúčovom magnetofóne zostrihával prejavy Gustáva Husáka, aby to dávalo úplne iný význam. Keďže ma odjak­živa bavilo robiť rôzne mystifikácie, televízii TA3 som navrhol, či by som niečo podobné nemohol robiť z rozhovorov s politikmi, ktoré má nahraté. Nikto nemá toľko rozhovorov s politikmi a záznamov z tlačových konferencií ako ona,“ povedal pre týždenník Plus 7 Dní.

Andrásy najprv v TA3 uspel. Novú reláciu mal začať vysielať od septembra, prvé časti sa tvorili už počas leta. „V televízii potom navrhli, že by sme dotyčného politika mohli pozvať do štúdia, pustiť mu dokrútku a krátko sa s ním porozprávať ako kedysi v Dereši. Zdal sa mi to dobrý nápad, a tak som s tým ochotne súhlasil. Podpísali sme zmluvu a ja som sa pustil do práce.“

Ako prvého si na mušku zobral celkom logický terč - predsedu Národnej rady Andreja Danka. S ním sa počas dokrútky stretol priamo v štúdiu, no to bola najskôr chyba - dramaturgom TA3 sa nemal pozdávať výsledok.

DANKO ÚTOČÍ: Stratifikáciu nemocníc je podľa neho "odrb", "NEFEŤ PLESEŇ, LIKVIDUJ JU!" je jeho heslom
Predseda Národnej rady Andrej Danko poslal médiám tlačovú správu, v ktorej nazýva stratifikáciu nemocníc nazýva „odrbom“. Čítať ďalej
29 | 09 | 2019 | Peter Bachan


„V televízii mi oznámili, že vlastne nijaký fiktívny rozhovor nechcú, a aby som robil rozhovory ako v Aj múdry schybí alebo v Čo dokáže ulica. Pracovne to voláme ‚veselé historky z natáčení‘. To som odmietol, lebo tieto rozhovory sme robili vždy len ako spojovací mostík medzi scénkami či anketami,“ povedal Andrásy.

„Pán Danko s rozhovorom skoro okamžite súhlasil, počas rozhovoru bol milý, vôbec nie nejaký útočný a rozišli sme sa v dobrom podaním rúk. Čo mu však prebiehalo v hlave, to netuším. Navonok nijaké negatívne postoje neprezentoval. Nerád by som sa púšťal do špekulácií,“ dodal humorista. Podpísanú dohodu s televíziou sám od seba zrušil.

„V srdci nemám nijaký hnev, hoci som sa na túto prácu dosť tešil, aj som sa s tým dosť narobil. Dokonca už som mal napísaný a nahratý fiktívny rozhovor s druhým hosťom, exprezidentom Andrejom Kiskom. Dohodnutý deň nahrávania som potom, žiaľ, musel zrušiť. Lebo robiť niečo, čo by ma nebavilo, už nechcem. V mojom veku už nenaháňam ani mediálnu slávu, ani peniaze,“ uzavrel Andrásy.

DANKO OTVORENE: SNS predkladá 9 zákonov, stratifikácia je pre neho prekvapením, chce tiež otvoriť diskusiu o potratoch
Návrhy koaličnej strany SNS, ktoré chce predložiť na októbrové rokovanie parlamentu, majú nulový vplyv na budúcoročný štátny rozpočet. Vyhlásil to v piatok na tlačovej konferencii predseda strany Andrej Danko. To však nie je... Čítať ďalej
27 | 09 | 2019 | TASR, Peter Bachan


Pre týždenník sa vyjadrila aj samotná TA3, no pomerne alibisticky. „Z obchodno-strategických dôvodov nepovažujeme za správne k testovaným programom a plánovaným zmenám programovej štruktúry sa vyjadrovať skôr, ako budú schválené a stanú sa súčasťou marketingovej stratégie televízie.“

Stopol satirickú teda samotný predseda parlamentu, či to bolo takým "darčekom" od TA3 pre Danka "pre dobro veci", alebo to naozaj nesedelo samotným dramaturgom, ktorí dali projektu stopku? To už ale tak ľahko nezistíme.

HAŠTERENIE A HYSTÉRIA: Danko sa opäť pochytil s Matovičom. "Si falošný, špinavec, buzerant," povedal Danko
Klamár, špinavec, buzerant, chorý na hlavu. Aj takéto slová zneli vo štvrtok v pléne Národnej rady SR. Adresoval ich predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi. Čítať ďalej
12 | 09 | 2019 | Peter Bachan TASR