Bodyguarda saudskoarabského kráľa po hádke zastrelil jeho priateľ
29 | 09 | 2019 I TASR

Osobného strážcu saudskoarabského kráľa Salmána pri návšteve sídla jeho priateľa v meste Džidda na západe Saudskej Arábie smrteľne postrelil jeho známy. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu. Podľa médií streľbu vyvolal osobný spor.


Generál Abdal Azíz Fagham, ktorého bolo často vidieť s kráľom, zomrel v Džidde v sobotu večer, uviedla polícia vo vyhlásení, ktoré zverejnila oficiálna saudskoarabská agentúra SPA.

"Fagham bol navštíviť svojho priateľa v jeho sídle v Džidde, keď do domu prišiel jeho ďalší známy Mamdúh Alí," uvádza polícia.

"Konverzácia medzi Faghámom a Alím eskalovala... Alí z domu odišiel, vrátil sa so zbraňou a na Faghama vystrelil, pričom zranil ďalších dvoch ľudí v dome, filípínskeho zamestnanca a brata majiteľa domu," dodáva polícia.

Štátna televízia informovala, že incident vyvolal "osobný spor", ale bližšie podrobnosti nezverejnila.

Samotného Alího podľa SPA zabila polícia pri prestrelke, keď sa "odmietol vzdať". Zranenia utrpelo aj päť príslušníkov bezpečnostných zložiek.

Televízia dodala, že Faghama previezli do nemocnice, kde však zraneniam podľahol. Prípad začali vyšetrovať príslušné úrady.

Generál, ktorý mal ku kráľovi blízko, bol medzi Saudmi dobre známy. Jeho smrť vyvolala na sociálnych sieťach ostré reakcie a viacerí vyjadrili sústrasť.