Honkongskí demonštranti dobili muža do bezvedomia (VIDEO)
17 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Cez víkend boli v Hongkongu opäť násilne výtržnosti, ale stal sa jeden šokujúci incident, pri ktorom bol muž stredného veku zbitý do bezvedomia, toto video sa veľmi rýchlo začalo šíriť internetom.


V tomto regióne sú hlásené časté výbuchy násilia, ale tentoraz skupinka demonštrantov dobila 49-ročného muža do bezvedomia, pričom toto video si pozrelo už viac ako 88 tisíc ľudí.



Neozbrojený muž, oblečený v modrej košeli a nohaviciach, údajne počas konfrontácie s demonštrantmi, zakričal: „Ja som Číňan!“. Tento fakt demonšrantov zrejme nahneval a stali sa extrémne násilnými.

Blízki demonštranti použili svoje dáždniky, aby zablokovali sledovacie kamery, ktoré by ich mohli rozpoznať pritom ako bijú 49-ročného muža do bezvedomia.

K bitke údajne došlo v nedeľu približne v 16:30 miestneho času v oblasti mesta Wan Chai.

Muž bol neskôr nájdený, ako leží na ulici na Gloucester Road, kde ho našli záchranármi. Pred prevozom do nemocnice bol v kritickom stave, pričom sa neskôr stabilizoval.

Neskoršie v nedeľu reportér z Južnej Číny Morning Post zdôraznil, že aj iní pro-pekingskí priaznivci boli taktiež prichytení, ako na nich útočia civilisti v uliciach, keďže prebiehajúce demonštrácie upadajú do úplného chaosu. Aj napriek ústupkom vlády v súvislosti s kontroverzným vydávacím zákonom, protesty v Hongkongu stále pokračujú.

Putin tvrdí, že Rusko a Turecko budú spoločne pracovať na „sľubných nových zbraniach“
Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že jeho vláda sa bude usilovať o prehĺbenie vojenskej spolupráce s Tureckom, pričom dodal že rozhovory o vývoji nových zbraní s Ankarou už prebiehajú. Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | Marek Molnár