Adrenalínoví nadšenci z celého sveta sa zúčastnili pretekov v Moskve v chôdzi po lane (VIDEO)
08 | 09 | 2019 I Marek Molnár

V sobotu sa odvážlivci z celého sveta zúčastnili pretekov v Moskve v chôdzi po lane, ktorá sa odohrávala vo výške až 350 metrov nad zemou. Účastníci tejto adrenalínovej súťaže prechádzajú na vysokom lane z jedného ruského mrakodrapu na druhý.


Medzi mrakodrapom OKO a vežou Neva v centre ruského hlavného mesta došlo k mimoriadnej výzve. Konkurenti z krajín ako Kanada, Francúzsko, Nemecko a Rusko sa zúčastnili adrenalínovej chôdzi po lane v snahe prekonať svetový rekord.



 

Na zábere vidno muža s bundou pokrytou svetlami, ako vystupuje z výťahu a vchádza na lano v tme. Jednou rukou sa drží lana počas toho ako visí v obrovskej výške a potom šplhá späť na lano, aby začal svoju 245 metrovú chôdzu po tom, pričom to vyzerá na veternú noc.

Zástupcovia Guinessovej knihy rekordov na nedeľnom dvojdňovom podujatí oficiálne oznámia, či nemecký chodec na lane Friedi Kuhne dokázal alebo nedokázal vytvoriť nový svetový rekord.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=cUtSo8WYDsI

Záhadné ochorenie zabíja psy v Nórsku, uhynuli ich už desiatky
Nórske úrady sa snažia zistiť príčinu zatiaľ neznámej choroby, ktorá v krajine podľa odhadov zabila už desiatky psov. Čítať ďalej
07 | 09 | 2019 | SITA