"Nie sú to moji ľudia," tvrdí Harabin o Jankovskej a ďalších sudcoch
31 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin sa vyjadril k medializovaným informáciam ohľadom štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej a niektorých ďalších sudcov, ktorých niektoré médiá spájali práve s ním. Ako vždy, on za nič nemôže, na vine sú opäť "tí druhí".


"Nie sú to moji ľudia," povedal Harabin o Jankovskej a sudcovi Vladimírovi Sklenkovi, ktorým polícia minulý týždeň zabavila mobilné telefóny v súvislosti s komunikáciou s Marianom Kočnerom. To ale nie je všetko - Harabin dokonca tvrdí, že "nikto" nie je jeho človekom.

Jankovská sa stala sudkyňou ešte v roku 2000. Harabin ju podľa jeho slov "vymenoval za sudkyňu" v Trenčíne ako minister spravodlivosti preto, lebo údajne "nebolo koho vymenovať". Sudcov však menuje prezident Slovenskej republiky, nie minister.

MEČIAR JE SPÄŤ: Stranu predstaví v septembri, nevylúčil spoluprácu s Harabinom
Bývalý premiér a predseda HZDS Vladimír Mečiar poskytol rozhovor pre Plusku, kde ohlásil svoj veľký comeback do veľkej politiky. Nevylúčil ani spoluprácu so sudcom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom. Čítať ďalej
02 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Sudca Najvyššieho súdu zároveň tvrdí, že v čase, keď bola Žitňanská ministerkou spravodlivosti vo vláde Ivety Radičovej, tak ako ministerka odvolala 14 z 15 sudcov, ktorých "menoval" Harabin. Jednu osobu však mala vynechať - práve Moniku Jankovskú. "Asi vedela prečo ju musí akceptovať," dodal posmešne.

Harabin sa dokázal vykrútiť ešte aj z prepojení na jeho bývalého ochrankára a sudcu Vladimíra Sklenku, ktorému polícia taktiež zaistila mobilný telefón. V čase, keď sa Sklenka mal stať sudcom, teda za ministra spravodlivosti za smer Tomáša Boreca, bol už Harabin "na dôchodku" čo sa týkalo funkcii, teda bol podľa jeho vlastných tvrdení len "rádovým sudcom"  Najvyššieho súdu. "Ja som s tým nemal nič spoločné," dodal.