V Šamoríne realizujú na podnety obyvateľov viaceré dopravné opatrenia
19 | 07 | 2019 I TASR

V Šamoríne vstupujú do platnosti dopravné opatrenia, v rámci ktorých je od piatka zakázaný vjazd na Kasárenskú ulicu z okružnej križovatky pri parkovisku obchodného centra. Výnimkou budú iba zásobovacie vozidlá OC. Okrem toho mesto realizuje aj ďalšie dopravné riešenia, ktoré vznikli na základe podnetov obyvateľov.


Ako uviedli z referátu dopravy, verejného poriadku a bezpečnosti Mestského úradu v Šamoríne, poľnú cestu na konci Kasárenskej ulice postupne prebudovali na cestu s asfaltovým povrchom. V tom čase sa začali problémy s intenzitou dopravy, pričom mesto vzhľadom na zvýšenie bezpečnosti chodcov vybudovalo na Jazdeckej ulici chodník a zaviedlo jednosmernú cestu. Momentálne rieši súčasnú situáciu, pričom v dlhodobom horizonte by malo ísť o postavenie plánovaného západného obchvatu a prestavbu križovatky Bratislavská – Vinohradská – Parková. Ľahší spôsob odbočenia v tejto križovatke smerom na Bratislavu by mal znížiť tranzitnú dopravu na Kasárenskej ulici. V záverečnej fáze je i posúdenie variantných riešení okružnej alebo inteligentnej semaforovej križovatky. Projekty sú v štádiu riešenia a ich realizácia je otázkou nasledujúcich rokov.

Ukrajinský prezident Zelenskyj je za výmenu väzňov s Ruskom
Ukrajina je podľa prezidenta Volodymyra Zelenského ochotná vymeniť väzneného ruského novinára za ukrajinského filmového režiséra. Čítať ďalej
19 | 07 | 2019 | SITA