MIMORIADNA SPRÁVA: Jeden mŕtvy a sedem zranených pri streľbe v meste Baltimore
29 | 04 | 2019 I Peter Králik/TASR
Osem ľudí utrpelo v nedeľu zranenia pri streľbe na západe mesta Baltimore v americkom štáte Maryland. Jedna osoba, ktorá skolabovala v blízkosti miestneho baptistického kostola, bola vyhlásená za mŕtvu, informovala agentúra BNO News.

K incidentu došlo krátko pred 17.30 h miestneho času (23.30 h SELČ) na križovatke dvoch ulíc pred kaderníctvom. Na oboch stranách jednej z ulíc sa konali grilovačky, zatiaľ však podľa policajného komisára Michaela Harrisona nie je známe, či spolu súviseli. Nie je známy ani motív streľby.

Políciu na streľbu upozornil detekčný systém ShotSpotter, ktorý zaznamenal desiatky výstrelov z najmenej dvoch zbraní, z ktorých jedna bola automatická alebo poloautomatická.

Podľa niektorých svedectiev mal byť najmenej jedným strelcom černoch, ktorý prišiel na miesto činu pešo a cielene začal strieľať po účastníkoch grilovačiek. Polícia predpokladá, že strieľala ešte jedna osoba, ktorá mohla reagovať na útok prvého strelca, povedal Harrison.

Útočník z miesta činu ušiel. Polícia zatiaľ v súvislosti s prípadom nikoho nezadržala.
Baltimore bolo desaťročia sužované násilím súvisiacim s drogami a je považované za jedno z najnásilnejších veľkých miest v USA, pripomenula agentúra AP.

V Baltimore sa strieľalo len deň po tom, čo 19-ročný muž vstúpil do synagógy v meste Poway ležiacom neďaleko San Diega a spustil paľbu z útočnej pušky na približne 100 veriacich, ktorí slávili posledný deň židovského sviatku pesach. Pri streľbe prišla o život jedna žena a traja ľudia utrpeli zranenia.