Trump telefonoval s venezuelským opozičným lídrom Guaidóom
30 | 01 | 2019 I tasr

Prezident USA Donald Trump telefonoval v stredu s venezuelským opozičným lídrom Juanom Guaidóom, ktorého uznal ako dočasného prezidenta tejto juhoamerickej krajiny. Povedal mu, že podporuje boj za obnovenie demokracie a stability vo Venezuele. Oznámil to Biely dom.


"Prezident Donald J. Trump dnes hovoril s dočasným venezuelským prezidentom Juanom Guaidóom, aby mu zagratuloval k historickému prevzatiu prezidentského úradu a potvrdil silnú podporu pre boj Venezuely za opätovné získanie demokracie," uviedla vo vyhlásení hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová.

Obaja politici tiež hovorili o plánovaných protestoch proti venezuelskému prezidentovi Nicolásovi Madurovi, o ktorom sa vyhlásenie zmieňuje ako o "bývalom diktátorovi".

Guaidó poďakoval Trumpovi za to, že sa v mene Spojených štátov prihlásil k slobode a prosperite vo Venezuele i celom regióne, pričom obaja sa dohodli na pravidelnej komunikácii i spolupráci pri zlepšovaní narušených bilaterálnych vzťahov, vyplýva z oznámenia Bieleho domu, o ktorom informovali svetové agentúry.