Prezident Kiska bude so Sakovou hovoriť o aktuálnej bezpečnostnej situácii kvôli Gašparovi
30 | 01 | 2019 I Michal Šumichrast
Prezident chce s ministerkou vnútra hovoriť aj o vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.



 

Prezident SR Andrej Kiska prijme vo štvrtok (31.1.) ministerku vnútra Denisu Sakovú (Smer-SD). Oznámila to jeho kancelária. Kiska už pred pár dňami avizoval, že chce so Sakovou hovoriť o aktuálnej bezpečnostnej situácii v krajine v súvislosti s pokračovaním vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

„Po zmene policajného prezidenta sa vyšetrovanie významne pohlo dopredu. Prácu poctivých vyšetrovateľov a prokurátorov však naďalej kazí množstvo nezodpovedaných otázok z minulosti aj nových podozrení. Ľudia si zaslúžia jasné odpovede a dôveryhodné vysvetlenia,“ uviedol Kiska.

Vo svojom vyjadrení k aktuálnej situácii na Slovensku narážal na medializovanie kontaktov predstaviteľov štátu s mafiou, podozrenia o príkaze bývalého policajného šéfa preverovať zavraždeného investigatívneho novinára.

Ministerka Saková v pléne Národnej rady SR v stredu povedala, že dá v najbližších hodinách vedieť, či bývalý policajný prezident Tibor Gašpar ostane jej poradcom, alebo nie.

O tom, že Gašpar mal nechať cez podriadeného lustrovať zavraždeného novinára Jána Kuciaka, špekulovať nechcela. Saková zdôrazňuje, že informácie má len z médií. „Počkám si na výsledky vyšetrovania, potom sa k tomu vyjadrím,“ dodala.