Bývalý šéf kaviarní Starbucks chce byť prezidentom USA, kritizuje republikánov aj demokratov
28 | 01 | 2019 I

Bývalý šéf kaviarenského reťazca Starbucks Howard Schultz zvažuje kandidatúru na prezidenta, a to ako nezávislý. Liberálno zmýšľajúci podnikateľ to potvrdil v rozhovore s televíziou CBS. Demokrati jeho úmysel kritizujú, pretože sa obávajú ohrozenia šancí svojho kandidáta či kandidátky poraziť v prezidentských voľbách v budúcom roku Donalda Trumpa.



"Vážne uvažujem o tom, že by som kandidoval na prezidenta. Budem kandidovať ako nezávislý centrista," povedal Schultz a označil sa za "celoživotného demokrata". Zdôraznil však, že Američania už sú unavení správaním Republikánskej i Demokratickej strany.


 



"Žijeme v nanajvýš nestabilnej dobe. Nielen, že tento prezident nie je spôsobilý byť prezidentom, ale obe strany v zastúpení Američanov nerobia dôsledne to, čo je nevyhnutné, a každý deň sa zúčastňujú politiky pomsty," vyhlásil Schultz.





Demokrati na jeho vyhlásenie reagovali podľa agentúry Reuters s obavou, že Schultz uberie hlasy ich kandidátovi.


Niekdajší minister bytovej výstavby vo vláde Baracka Obamu Julian Castro, ktorý sa chce o prezidentský post uchádzať za Demokratickú stranu, CNN povedal, že nezávislá Schultzova kandidatúra "by Donaldovi Trumpovi dala najlepšiu nádej na znovuzvolenie".