SaS: A. Danko sa dopustil trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia
27 | 01 | 2019 I TASR

Predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) sa podľa liberálov v súvislosti s Luciou Ďuriš Nicholsonovou (SaS) dopustil trestného činu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.


Jeho výrok preto dávajú do pozornosti prokuratúre. Vedenie strany SaS tak reaguje na nedeľné Dankove vyjadrenia na adresu podpredsedníčky parlamentu na TA3.

 

"Andrej Danko urazil Luciu Ďuriš Nicholsonovú nielen ako političku, ale aj ako ženu a matku, čím sa zdiskreditoval ako človek aj ako politik," uvádza sa v stanovisku vedenia strany, ktoré podpísal predseda SaS Richard Sulík spolu s Ľubomírom Galkom a Janou Kiššovou ako podpredsedami strany.


 

Predseda SNS a predseda parlamentu Andrej Danko v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike nazval podpredsedníčku parlamentu Luciu Ďuriš Nicholsonovú cigánočkou. "Ja som legálne titul dostal, legálne ho používam a na mňa nejaká cigánočka z SaS si nebude dovoľovať," povedal Danko na margo získania titulu JUDr. a iniciatívy zo strany opozície na zvolanie schôdze na vyslovenie nedôvery Dankovi.