Šimkovičová sa priznala k podpisu na Daňovej kandidatúre, podporuje však Harabina
24 | 01 | 2019 I Michaela Melišková
"Trošku ma prekvapil.. ale ani vlastne neprekvapil dnes ten rozruch na internete, ktorý vznikol kvôli tomu, že Martin Daňo zozbieral podpisy poslancov na svoju kandidatúru na post prezidenta SR. Nenávisť a hnev sa samozrejme obrátil proti tým, ktorí mu ten podpis dali, medzi nimi aj voči mne.", začína svoj status k prezidentským voľbám nezaradená poslankyňa Martina Šimkovičová.

Pokračuje tým, že podľa nej je "Martin Daňo  neskutočne húževnatý a vytrvalý a svojím spôsobom je to sympatické a obdivuhodné. V skutočnosti však veľa o ňom neviem, nesledujem jeho kariéru. V čase keď som M. Daňovi dávala podpis ja, sa ešte ani len nedalo tušiť, že ich zozbiera dostatočný počet. Hnusí sa mi, ako naňho konzistentne útočí liberálna úderka novinárov ale aj politikov. A to je pre mňa znamením, že p. Daňo je názorovo na správnej strane. Sama o tom viem svoje."

Šimkovičova nazvala Daňa "trocha extravagantným novinárom", ktorému sa ubližuje. Súčasne vysvetlila svoj podpis pod jeho kandidatúrov. Ako napísala, prekvapilo ju, že dnes čítala dokonca také konšpirácie, že všetci, ktorí dali Daňovi podpis, tým sledujú to, aby oslabili Harabina.

"Tak to vám, milí priatelia, musím povedať, ako sa veci majú. Moje názory sú dlhodobo známe, sú jasné a nikdy sa nemenili. A každý kto sleduje čo píšem vie, s ktorým prezidentským kandidátom sa názorovo najviac zhodujem. Je to samozrejme Štefan Harabin. Máme zhodné názory na mnohé veci, obaja milujeme našu vlasť a hájime naše tradície, kresťanstvo a hodnoty, ktoré sú nám, Slovákom, už po stáročia vlastné. Zhodneme sa aj vo veciach, ktoré kritizujeme, napr. pôsobenie tretieho sektora, šírenie ideológie Gender a pod. S JUDr. Harabinom sa však vždy viem zhodnúť aj keď si prečítam jeho právny názor na akúkoľvek záležitosť. Je smiešne povedať, že som Daňovi dala podpis preto, aby Harabin nebol zvolený; pretože práve jeho zvolenie je to, čo si želám a v čo dúfam.", postavila sa jednoznačne Šimkovičová k svojej voľbe v prezidentských voľbách.