Na severe Slovenska budú pomáhať s odstraňovaním kalamity stovky hasičov
19 | 01 | 2019 I

Bratislava/Námestovo 19. januára (TASR)- Desiatky dobrovoľných hasičov smerujú v sobotu na sever Slovenska, aby pomohli pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity. Päť autobusov s 250 hasičmi z okresov Galanta, Dunajská Streda, Komárno, Prešov, Sabinov, Bardejov, Pezinok, Senec, Senica, Skalica a Nové Zámky by malo do Námestova doraziť medzi 10.00 h a 11.00 h. Informovala TASR Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). 



"Okrem dobrovoľných hasičov v autobusoch sa na pomoc vydalo približne 100 ďalších, ktorí zvolili iný spôsob dopravy," doplnila Farkasová.
Členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí sú podľa nej v plnom nasadení pripravení pomôcť v zasiahnutých obciach pri odstraňovaní následkov snehovej kalamity. "Ide o sústredenú pomoc dobrovoľných hasičov ohromných rozmerov," zdôraznila.

Mimoriadna situácia v Žilinskom kraji naďalej platí na území okresu Námestovo a v ďalších obciach. Na zhadzovanie snehu z preťažených stromov na hornej Orave vo štvrtok (17. 1.) prvýkrát v histórii využili vrtuľník. Pri odstraňovaní následkov kalamity pomáhajú od utorka (15. 1.) aj vojaci.