Z pašovania drog v Austrálii obvinili aj členov posádky leteckej spoločnosti
16 | 01 | 2019 I

Sydney 16. januára (TASR) - Posádku medzinárodnej leteckej spoločnosti Malindo Air obvinili z členstva v syndikáte, ktorý pašoval drogy z Malajzie do Austrálie. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšiu políciu. 



Za uplynulé dva týždne zatkli v austrálskom meste Melbourne osem ľudí počas operácie zameranej na zločineckú organizáciu, ktorá je zodpovedná za pašovanie prvotriedneho heroínu a metamfetamínu v hodnote viac ako 20 miliónov austrálskych dolárov (vyše 12,5 milióna eur), uviedla v stanovisku polícia.
Vyšetrovatelia tvrdia, že drogy prevážali na svojich telách členovia posádky počas letov z Malajzie do Melbourne a Sydney.

Podľa tamojšej televíznej stanice ABC policajná veliteľka Tessa Walshová uviedla, že syndikát údajne používal na dovoz drog do krajiny členov posádky spomínanej leteckej spoločnosti, ktorá sídli neďaleko malajzijského mesta Kuala Lumpur. Walshová dodala, že päťmesačné vyšetrovanie bolo zamerané na vietnamskú zločineckú organizáciu z Melbourne.
Syndikát v krajine pôsobil päť rokov a podľa ABC najmenej dvaja z ôsmich zatknutých osôb boli členmi posádky spoločnosti Malindo Air.

Polícia zatkla v Melbourne štyri ženy a štyroch mužov, ktorých obvinila z pašovania drog vo vzťahu so syndikátom. Šiestich z nich poslali späť do väzby, kde čakajú na súd, a ďalším dvom povolili kauciu.