Polícia zasahovala voči členom nemeckého Ku Klux Klanu
16 | 01 | 2019 I tasr

      Stuttgart 16. januára (TASR) - Nemecká polícia vykonala v stredu razie zamerané voči členom  extrémistickej pravicovej skupiny, ktorá si hovorí Národnosocialistickí rytieri nemeckého Ku Klux Klanu. Polícia prehľadala 12 bytov a zhabala viac ako 100 zbraní vrátane mačiet a nožov, informovala agentúra DPA.


V centre policajného vyšetrovania je podľa Krajinského kriminálneho úradu (LKA) a prokuratúry v meste Stuttgart 17 osôb vo veku 17-59 rokov. "Členov (skupiny) spájala ich pravicová orientácia, do ktorej spadali aj prejavy velebenia národného socializmu," uviedli vyšetrovatelia. Niektorí členovia tejto organizácie údajne v sebe prechovávali násilnícke predstavy a plánovali sa tiež vyzbrojiť.

Obvinených je celkovo 40 ľudí pochádzajúcich z ôsmich nemeckých spolkových krajín. Na koľko osôb boli vydané zatykače ani koľko z nich bolo zadržaných úrady zatiaľ neoznámili.

Vyšetrovateľov z LKA v Bádensku-Württembersku na skupinu upozornila textová komunikácia, ktorú objavili v mobilnom telefóne zhabanom pri predbežnom vyšetrovaní symbolov používaných nelegálnymi organizáciami.