Glosa Juraja Štubniaka: SMER-SD ide do útoku, ale Šefčovičom?
14 | 01 | 2019 I Juraj Štubniak
Médiami prebehla správa, že kandidátom Smeru SD na budúcu hlavu štátu by mal byť istotne Maroš Šefčovič. Ako prvý priniesol túto správu Denník N, hoci vzápätí toto jednoznačné vyjadrenie zjemnil, keď uviedol:

AKTUALIZOVANÉ o 8:55. Komisár píše, že sa ešte definitívne nerozhodol, v Smere ale s jeho kandidatúrou rátajú.

Jeden z predstaviteľov Smeru naklonený tomuto denníku (kto to len je?) potvrdil, že dohoda Šefčoviča so Smerom je už na svete a dolaďujú sa detaily. O aké detaily sa jedná a v akom rozsahu, to sa môžeme len domnievať.

Samotný Šefčovič sa vraj chystá oficiálne svoju kandidatúru oznámiť v priebehu tohto týždňa. Špekuluje sa, že svoje rozhodnutie už oznámil vedeniu Európskej komisie, kde zastával pozíciu podpredsedu. Šefčovič je služobne najstarším členom exekutívy EÚ, do ktorej sa dostal ešte počas prvého mandátu Josého Manuela Barrosa.

Stranu Smer SD i samotného kandidáta teraz čaká veľmi veľa práce s prezentáciou prezidentského kandidáta, lebo sa nejedná pre bežného voliča o známu osobu, nakoľko v posledných rokoch pracoval v zahraničí v európskych štruktúrach. Okrem toho, voľby sú už veľmi blízko a mnohí kandidáti majú vo svojej reklame už veľký náskok.