Salvini pripravuje "novú európsku jar"
10 | 01 | 2019 I Nick Squires

Počas svojej návštevy v Poľsku si taliansky vicepremiér pripravil pôdu pre boj s establishmentom EÚ v nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu. 


Matteo Salvini počas návštevy Varšavy vyzval k vytvoreniu aliancie s účasťou populistov z Poľska a ďalších krajín. Preto si pripravil pôdu pre boj proti establishmentu Európskej únie v nadchádzajúcich májových voľbách do Európskeho parlamentu.

Salvini, ktorý vedie "národnostnú, protiimigrantskú" stranu "Liga", sľúbil spolupracovať s poľskými populistami a vytvoriť "novú európsku jar".

 

Ide tak o ďalší pokus Salviniho vstúpiť do radov euroskeptických spojencov v rastúcej konfrontácii s takými politickými činiteľmi, ako je francúzsky prezident Emmanuel Macron, nemecká kancelárka Angela Merkelová a im podobnými.


Taliansky podpredseda vlády tiež sľúbil, že vytvorí "novú rovnováhu", ktorá by spochybnila tradičnú parížsku-berlínsku os, vystupujúca za Európsku úniu.


"Európa, ktorá sa narodí v júni, bude mať v porovnaní so súčasnou, ktorú riadi byrokrati, odlišné tempo," uviedol Salvini počas vystúpenia so svojím kolegom poľským ministrom vnútra Joachimom Brudzinskim.

"V Európe sa vždy hovorí o francúzsko-nemeckej osi. Pripravujeme sa na novú rovnováhu a novú energiu v Európe. Poľsko a Taliansko sa stanú hlavnými aktérmi tejto novej európskej jari, tohto znovuzrodenia skutočných európskych hodnôt, "dodal taliansky podpredseda vlády.