A. Baránik: L. Praženková a J. Čižnár podali hanebné nominácie na ústavných sudcov
10 | 01 | 2019 I TASR
Bratislava 10. januára (TASR) - Nominácia štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej a sudcu Juraja Sopoligu na ústavných sudcov vypovedá podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) o strate súdnosti ich navrhovateľov. 

"Predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková a generálny prokurátor Jaromír Čižnár týmito nomináciami potvrdili, do akého tábora patria. Štátna tajomníčka Monika Jankovská čelí podozreniam, že ako sudkyňa spolupracovala s mafiou a sudca Juraj Sopoliga je známy ako jeden z najbližších spolupracovníkov Štefana Harabina. Zároveň sa preslávil ako hlavný organizátor amorálnych takzvaných diskriminačných žalôb podaných veľkou časťou sudcov," uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Liberáli považujú za absolútne nevhodné, aby sa ľudia s takouto povesťou a morálnym kreditom stali ústavnými sudcami. Navyše je tiež nevhodné, aby ich do týchto funkcií navrhli ľudia s najvyššími funkciami v štáte, ktorí majú presadzovať a dohliadať na spravodlivosť.

"Teraz poznáme odpoveď, prečo na Slovensku niet spravodlivosti ako v normálnom právnom štáte a prečo je nevyhnutné o ňu neustále tvrdo bojovať. Dôvodom je, že vo funkciách na vrchole právnej pyramídy sedia ľudia ako Lenka Praženková a Jaromír Čižnár," uzavrel A. Baránik.