Situácia na cestách Košického kraja sa upokojila
09 | 01 | 2019 I TASR

 Košice 9. januára (TASR) – Situácia na cestách Košického kraja sa oproti uplynulým dňom výrazne zlepšila. Ako pre TASR povedala Jana Bakičová z krajského dispečingu Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK), cesty sú zjazdné, prevažne mokré, prípadne s kašovitou vrstvou snehu. Zvýšiť opatrnosť odporúča v okresoch Michalovce a Trebišov.



"Prakticky takmer všetky obmedzenia, ktoré boli v noci, sú už zrušené. Týkali sa napríklad kopca Dargov, kde boli skrížené kamióny. Aktuálne je potrebné si dávať pozor najmä v okrese Michalovce, kde sa v niektorých úsekoch tvoria snehové jazyky a zvýšená obozretnosť je na mieste aj pri jazde v oblasti Trebišova, kde môže byť na vozovke utlačená vrstva snehu," spresnila s tým, že stále je potrebné prispôsobiť jazdu svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky.

Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, v noci ani v stredu doposiaľ nezasahovali pri žiadne dopravnej nehode v Košickom kraji spôsobenej počasím.