Po nehode na D1 namerali vodičovi v dychu takmer tri promile alkoholu
09 | 01 | 2019 I TASR

Bratislava 9. januára (TASR) - Po utorkovej (8.1.) nehode na D1 namerali policajti v dychu vodiča 2,96 promile alkoholu. K udalosti došlo v utorok v noci krátko po 1.35 h na diaľnici D1 v smere zo Senca do Trnavy. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.



"Pri prechádzaní uvedeného úseku pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy najmä svojim schopnostiam a poveternostným podmienkam, dostal s vozidlom šmyk, následkom ktorého zišiel s vozidlom do priekopy, kde narazil do dopravnej značky," ozrejmila.

Škodu spôsobenú na vozidle vyčíslili na 2000 eur a na dopravnom značení 150 eur. V tomto prípade hrozí 33-ročnému vodičovi z okresu Senec trest odňatia slobody na jeden rok. "Po vykonaní všetkých potrebných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. superrýchlom konaní," doplnila.

Polícia v tejto súvislosti v novom roku opäť apeluje na vodičov, aby si za volant nesadali pod vplyvom alkoholu. "Alkohol v tele vodiča znižuje schopnosť sústrediť sa a správne a v čas reagovať na situáciu v cestnej premávke. Vodiči, pamätajte, že jedno nesprávne rozhodnutie môže ovplyvniť nielen váš život, ale aj životy nevinných ľudí," zdôraznila hovorkyňa.