Kočner si nahral Dobroslava Trnku, ktorý bol aj na legendárnej rybačke s mafiánom Sátorom
08 | 01 | 2019 I Michaela Melišková
Denník N včera prišiel s informáciami, že Marián Kočner si zrejme nahral rozhovor, kde korumpoval generálneho prokurátora Dobroslava Trnku.


Vyšetrovatelia získali ďalšie zaujímavé materiály. Najnovšie ide o nahrávku rozhovoru medzi Marianom Kočnerom a vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, z ktorej vyplývajú podozrenia, že prokuratúru neriadil Trnka, ale Kočner.
Dobroslav Trnka však vojde do dejín inou príhodou, ktorá nemá v moderných  dejinách slovenskej prokuratúry obdobu.


Po mafiánskom bossovi Ľudovítovi Sátorovi polícia pátrala roky.


Na úteku sa stretol s vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Sátora zavraždili, jeho telo však nenašli. Trnka schôdzku priznal.


Pátranie po Ľudovítovi Sátorovi vyhlásili v januári 2000. Prokuratúra mu pripisovala, že si  v marci 1999 objednal vraždu desiatich ľudí v bare Fontána v Dunajskej Strede. Do podniku vtedy vtrhli maskovaní muži a strelci vyšli na poschodie, kde sedeli členovia pápayovského gangu. Polícia po Sátorovi pátrala od januára 2000 a bol na neho vydaný medzinárodný zatykač.

Kauza Pavla Ruska už má prideleného sudcu. Šancu má aj na dohodu o vine a treste
07 | 01 | 2019 | TASR


"Sátor v tom čase staval rodinný dom v obci Dolný Chotár (okres Galanta).  S výstavbou mu pomáhali aj jeho kumpáni. Raz tam dobehli kukláči všetci sme zaľahli na zem, Sátor nezaľahol vbehol do auta a odišiel na ňom preč,“ vypovedal na pojednávaní na Špecializovanom trestnom súde v kauze Sátorovcov obžalovaný Andór Márik. Sátorovcov súdia za založenie zločineckej skupiny, vraždy a ďalšie trestné činy. Pojednávať sa začalo v máji 2018.", informácie priniesla vo svojom blogu na SME Júlia  Mikolášiková.

“V čase keď bola na Sátora podaná obžaloba za desaťnásobnú vraždu v bare Fontána, akože sa skrýval, ale pritom sa pohyboval po celom Slovensku, avšak v Dunajskej Strede sa neukázal. Nebál sa, že ho polícia chytí, pretože mal preukaz SIS aj falošný pas, občiansky preukaz a vodičský preukaz. Doklady som videl na vlastné oči,“ tvrdil obžalovaný Zsolt Nagy alias Čonty, ktorý bol Sátorovou pravou rukou. Čonty urobil vyhlásenie o vine a priznáva sa ku skutkom, ktoré mu pripisuje obžaloba.

Sátor na úteku jazdil na Škode Superb. Žil v Bratislave aj v Dunajskej Lužnej (okres Senec). Mal chatu na Králikoch pri Banskej  Bystrici. V supermarkete tam stratil falošný preukaz príslušníka tajnej služby a preverovala to aj polícia. Čonty bol so Sátorom v pravidelnom kontakte a zabezpečoval mu stretnutia s jeho deťmi. Chodili spolu aj spolu na dovolenky. Sátor naposledy býval v dome v Hamuliakove (okres Senec).

Sátor má dieťa aj s Juditou Csörgőovou, ktorá bola šéfka miestneho klubu Most – Híd v Gabčíkove. V rodnom liste je však zapísaný Čonty. Po smrti Sátora s ňou aj žil.  Csörgőová bola tiež medzi obvinenými v kauze Sátorovci, ale tento rok v marci zomrela.

„Viem, že aj sa Sátor stretol s generálnym prokurátorom  Dobroslavom Trnkom asi v roku 2007. Desať násobnú vraždu v bare Fontána v Dunajskej Strede chcel hodiť na Volodimira Jegorova ako vykonávateľa a na Tomáša Vidu, že si ju objednal. Sátor sa chcel vrátiť domov,“ povedal obžalovaný Kristián Kadár  v máji 2018  na pojednávaní.

Vyšetrovateľ vypočul aj bývalého generálneho prokurátora. Trnka schôdzku so Sátorom pri výsluchu priznal. Uviedol, že Sátor ho vyhľadal sám. Stretli sa na rybačke.

Fico bude kandidátom na ústavného sudcu, tvrdí Glváč
07 | 01 | 2019 | Peter Králik