Na niektorých cestách sa tvoria snehové záveje, iné sú zatvorené
07 | 01 | 2019 I TASR

 Bratislava 7. januára (TASR) - Sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne vlhký a mokrý, miestami je na ňom čerstvý, kašovitý až utlačený sneh. Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. zároveň upozorňuje na snehové jazyky a záveje, ktoré sa tvoria na cestách severného Slovenska aj ďalšie prekážky na cestách.



"Pre silné sneženie a vietor je uzatvorená cesta III/3061 Štrba - Šuňava. Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetku dopravu a na ceste II/558 Stakčín - Ulič a na cestách III. triedy v obvode Stakčín sú potrebné snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 tony," informujú cestári.

Uzatvorené sú tiež cesty II/549 v úseku Úhorná - Úhornianske sedlo - Krásnohorské podhradie a III/3227 v úseku Hrabušická Píla - Stratená (križovatka ciest I/67 a III/3227) a Herlianske Sedlo (II/576 ). Uzávera platí pre všetku dopravu - cesty sú v zime neudržiavané.

Celú zimnú sezónu sú tiež pre vozidlá nad 10 metrov uzatvorené horské priechody Fačkov, Veľké Pole, Šútovce (cesta III/1774). Horský priechod Skýcov (II/511) je uzatvorený pre vozidlá nad 3,5 tony.