S odvozom vianočných stromčekov začne OLO v Bratislave od pondelka
06 | 01 | 2019 I tasr

Vianočné stromčeky začne v Bratislave mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) zbierať a odvážať od pondelka 7. januára. Ich zber a odvoz v hlavnom meste bude zabezpečovať do 31. marca. Firma o tom informuje na svojom webe.


O odvoz vianočných stromčekov sa budú v Bratislave starať tri posádky, každá v zložení jeden vodič a dvaja závozníci. Zber a odvoz vianočných stromčekov sa začne realizovať v pondelok v Starom Meste a následne bude pokračovať aj v ostatných bratislavských mestských častiach.

Odzdobené vianočné stromčeky je potrebné ukladať v prípade rodinných domov k zberným hniezdam – najbližšiemu stojisku na triedený odpad a v prípade bytových domov k stanovištiam zberných nádob. "Existuje aj ďalšia možnosť, priviezť stromček osobne a bezplatne ho odovzdať v zbernom dvore OLO na Starej Ivanskej ceste 2, ktorý je otvorený každý deň okrem nedele a sviatkov od 8. do 18. h," spresnila spoločnosť OLO.

Stromčeky budú odvezené do bratislavskej spaľovne odpadu, kde sa energeticky zhodnotia, teda spália. Ich spálením spolu so zmesovým komunálnym odpadom sa podľa OLO vyrába teplo a elektrina, ktorá je ďalej distribuovaná do 22.000 bratislavských domácností.

Množstvo vyzbieraných a odvezených vianočných stromčekov z roka na rok stúpa. Kým v roku 2014 pracovníci spoločnosti OLO odviezli 84 ton vianočných stromčekov, v roku 2016 to bolo takmer 99 ton, v roku 2017 už viac ako 112 ton a v roku 2018 viac ako 128 ton.