Dopravné úseky v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča sú ťažko prejazdné
06 | 01 | 2019 I tasr

Za veľmi sťažených podmienok sú zjazdné cesty medzi Veľkou Lomnicou a Starou Lesnou, v okolí Lendaku, medzi Kežmarkom a Stráňami pod Tatrami, Kežmarkom a Malým Slavkovom, ako aj v úsekoch cesty I/18 pri Jánovciach a Jánovce-Levoča, čiže Draveckom kopci.


Pre TASR to povedal riaditeľ Správy a údržby ciest (SÚC) PSK pre oblasť Poprad Marián Barilla s tým, že okrem cesty medzi Štrbou a Šuňavou sú všetky úseky v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča zjazdné, no situáciu komplikuje veterné počasie.

"Na väčšine úsekov ciest je situácia pokojná, no na niektorých neustále pretrváva silný vietor, ktorý spôsobuje zafúkavanie vozoviek a tvorbu snehových jazykov a závejov. Vzhľadom na to je na uvedených úsekoch takmer nulová viditeľnosť a sú veľmi ťažko prejazdné. Venujeme im zvýšenú pozornosť, preskupujeme sily a zdvojujeme výkon, aby sme ich udržali zjazdné," spresnil s tým, že ustávanie vetra očakáva v pondelkových (7.1.) ranných hodinách.

Ako pre TASR povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, hasiči počas dňa zasahovali v súvislosti s počasím v ôsmich prípadoch. "Prevažne išlo o technické zásahy bez zranení, resp. pomoc motoristom, ktorí skončili mimo vozovky. Išlo o zásahy v okolí Vysokých Tatier a v Kežmarskom okrese," uviedol.