Najbližšie zastupiteľstvo k Skalici rozhodne o zmene konateľa v mestskom podniku
05 | 01 | 2019 I TASR

Skalica 5. januára (TASR) – Na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Skalici, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 10. januára, sa bude rozhodovať aj o zmene zakladateľskej listiny o založení Správy mestského majetku (SMM), spoločnosti s ručením obmedzením, o zmene jej konateľa a členov dozornej rady.



Primátorka mesta Anna Mierna pred voľbami avizovala, že po nástupe do funkcie bude presadzovať, aby sa konateľ SMM stal zamestnancom mesta. "V súčasnosti má Správa mestského majetku dvoch konateľov. Kým sa neuzavrie uplynulý rok a nepodpíše to súčasný konateľ, nebudem robiť žiadnu zmenu," uviedla pre TASR primátorka.

Spoločnosť prechádza v súčasnosti externým auditom. "Koná sa na základe odporúčania hlavného kontrolóra mesta, ktorý v rámci svojich kompetencií pri kontrole SMM nenašiel pochybenia. Audit má zadané úlohy, ktoré externá firma rieši v spolupráci so súčasným konateľom Ľudovítom Braneckým. Získané informácie následne vyhodnotíme s tým, že každú aktivitu budeme riešiť osobitne v rámci príjmov a výdajov," informovala Mierna.

Mesto plánuje prehodnotiť všetky zmluvy, ktoré má mestská spoločnosť podpísané. Dôležité bude, aby zmluvy neodporovali súčasnému platnému zákonu. "Aj keď sú niektoré zmluvy dobré, je potrebné ich aktualizovať v rámci platného zákona o verejnom obstarávaní, najmä čo sa týka výpovedných podmienok a pod.," doplnila primátorka.