Košickí hasiči a policajti zasahujú pre nahlásenie nástražného výbušného systému
05 | 01 | 2019 I Michaela Melišková

Košice 5. januára (TASR) - Košickí hasiči aktuálne zasahujú na Námestí Laca Novomeského v Košiciach. "Nahlásený bol nástražný výbušný systém. Na miesto dorazil pyrotechnik, prehľadávajú sa priestory," potvrdil TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.


Na mieste sú podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenky Ivanovej aj príslušníci polície.

Miesto uzavreli a okolitých obyvateľov evakuovali."Na miesto nás privolala polícia, momentálne prebieha evakuácia okolia v okruhu asi dvesto metrov. Na pomoc sme vyslali evakuačný autobus a sanitku. Dokopy zasahuje momentálne deväť hasičov s troma kusmi techniky," uviedli hasiči. Obyvateľom pristavili aj hasičský evakuačný autobus. Informuje portál Noviny.sk.

"Na mieste sa nachádzajú všetky záchranné zložky, a na mieste je aj policajný pyrotechnik a psovod so služobným psom na vyhľadávanie výbušnín. Bližšie informácie poskytneme hneď, ako to situácia dovolí," informovala polícia na svojej stránke. Podľa reportérky TV JOJ Janette Rákošovejpyrotechnik v špeciálnom obleku odpálil o 13:45 zariadenie. O čo presne išlo, zisťuje polícia.