Marika Gombitová nechce byť v ankete najväčší Slovák, RTVS nevie čo s tým
04 | 01 | 2019 I Peter Králik

Marika Gombitová už vo štvrtok rozbúrila hladiny slovenského mediálneho priestoru, keď zverejnila stanovisko k ankete RTVS "Najväčší Slovák". Po sérií rôznych hejtov, ale i oprávnenej kritiky, ktorá sa na tvorcov ankety zvalila sa po odvysielaní "šou" s Adelou, tak celý projekt dostáva skutočnú ranu. 


 

"Milí moji fanúšikovia, som dojatá z vašej podpory v ankete Najväčší Slovák, ktorej galavečer na Nový rok odvysielala RTVS.", píše Marika Gombitová na úvod a pokračuje:

"Sama som očakávala, ktoré osobnosti našej histórie získajú najväčšiu podporu v ankete "najväčších" Slovákov, a vlastné umiestnenie v prvej desiatke bolo pre mňa veľkým prekvapením. Preto som sa rozhodla prenechať miesto osobnosti, ktorá je možno menej známa, avšak pre Slovensko z historického hľadiska viac výnimočná.

Milí moji fanúšikovia, s pokorou prijímam vašu podporu. Ďakujem za hlasy, ktoré ste mi adresovali, a teším sa na stretnutia s vami.

S úctou
vaša Marika Gombitová"

Stanovisko RTVS


"RTVS zaregistrovala vyjadrenie Mariky Gombitovej o jej úmysle odstúpiť z ankety. Najväčší Slovák je licencovaný program, ktorého vlastníkom a tvorcom je britská televízia BBC. Z tohto dôvodu je potrebné, aby sme takýto výrazný zásah, akým zmena finálovej desiatky jednoznačne je, konzultovali s vlastníkom formátu," píše RTVS v stanovisku pre portál Omédiách.com.