V Číne popravili masového vraha, ktorý zabil 11 žien a dievčat
03 | 01 | 2019 I TASR

Peking 3. januára (TASR) - Sériového vraha prezývaného čínsky Jack Rozparovač, ktorý pripravil o život 11 žien, popravili vo štvrtok - tri desaťročia od spáchania prvej vraždy. Informáciu priniesla agentúra AFP.



Päťdesiatštyriročný Kao Čcheng-jung v rokoch 1988 až 2002 okradol, znásilnil a zavraždil 11 žien a dievčat v čínskych provinciách Kansu a Vnútorné Mongolsko, ležiacich v severnej časti krajiny. Súd ho marci 2018 uznal za vinného a odsúdil ho na trest smrti za lúpeže a úmyselné zabitie. Trest smrti neskôr potvrdil aj čínsky najvyšší súd.

Spôsob popravy nie je známy. Stanica BBC však na svojom webovom portáli uviedla, že v Číne sa väčšina popráv vykonáva smrtiacou injekciou alebo popravnou čatou.

Kao za zameriaval na mladé ženy v červenom odeve, ktoré sledoval domov. Podľa štátnych médií im často podrezal hrdlo a ich telá zmrzačil. Súd podľa AFP jeho motívy označil za opovrhnutiahodné a metódy za extrémne kruté. Najmladšia z obetí mala osem rokov.
Policajti sériového vraha zatkli v roku 2016. Kao podľa vyhlásení polície trpel sexuálnou úchylkou a nenávidel ženy.

Jack Rozparovač je prezývka sériového vraha, ktorý v roku 1888 v Londýne brutálne zavraždil najmenej päť žien a telá niekoľkých z nich zmrzačil. Vraždy sa nikdy nepodarilo vyšetriť.