Na Sídlisku III v Prešove pribudlo nové detské ihrisko
03 | 01 | 2019 I TASR

Prešov 3. januára (TASR) – Na prešovskom Sídlisku III pribudlo v uplynulých dňoch nové detské ihrisko. Je veľké 22 krát 9,6 metra a situované na zelenej ploche pri nákupnom stredisku, smerom ku kostolu Kráľovnej pokoja. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Novotná.



"Na ihrisku nájdu deti veľa možností na hranie. Jeho súčasťou je závesná dvojitá hojdačka, vahadlová hojdačka, dve pružinové hojdačky v tvare psíka a koníka, ale aj veľký kolotoč so sedením, reťazový chodník či veža so schodíkmi, šmykľavkou, lezeckou stenou a závesnou dvojitou hojdačkou," uviedla Novotná.

Hojdačky dopĺňajú aj štyri lavičky s operadlom, na ktorých si môžu podľa jej slov popri hraní svojich detí oddýchnuť aj rodičia. K lavičkám pribudol aj odpadkový kôš.
"Povrch detského ihriska je mäkký, tvoria ho gumenné rohože, čo znamená, že sa minimalizuje riziko úrazu a deti sa môžu bezpečne hrať. Ihrisko je ohraničené zapusteným záhonovým betónovým obrubníkom," povedala Novotná.

Detské ihrisko projektovala prešovská spoločnosť Stavoprojekt, jeho zhotoviteľom je Magicstav, Prešov. Celkové náklady predstavovali 22.200 eur s DPH.