D. Čaplovič hodnotí kladne podporu odborného vzdelávania i obnovu internátov
03 | 01 | 2019 I TASR

Bratislava 3. januára (TASR) – Pozitívami v oblasti školstva v roku 2018 sú podľa poslanca Národnej rady (NR) SR a bývalého ministra školstva Dušana Čaploviča (Smer-SD) okrem prijatia Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania (NPRVaV) aj obnova vysokoškolských internátov či podporu odborného vzdelávania.



"Za kladné považujem prijatie dlhoočakávaného NPRVaV, ktorý má určiť smerovanie slovenského školstva v rokoch 2018–2027, jeho prvého implementačného plánu na roky 2018 a 2019 a druhého akčného plánu (2020–2021) s finančným pokrytím jednotlivých úloh a projektov," uviedol pre TASR. Pozitívom podľa neho je aj prijatie zákona o zabezpečovaní kvality vysokoškolského vzdelávania a novely zákona o vysokých školách.

"Prínos rezortu a ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Martiny Lubyovej (nominantka SNS) vidím v skvalitňovaní a podpore odborného vzdelávania, najmä duálneho, ktoré má naďalej vzostupný trend," poznamenal Čaplovič.

Zároveň uviedol, že riadenie rezortu školstva je nesmierne náročné a zložité. "Vraví sa, že reprezentačný tréner futbalu a minister školstva to majú veľmi ťažké, pretože každý raz v živote kopol do lopty a ukončil minimálne prvú triedu," povedal Čaplovič s tým, že aj preto je na Slovensku množstvo "mudrcov" v týchto oblastiach.