V Trnavskom kraji zahynul na ceste počas silvestrovskej noci 20-ročný chodec
01 | 01 | 2019 I TASR
Trnava 1. januára (TASR) - Jeden mladý chodec sa zo silvestrovskej oslavy domov už nevrátil. Dvaja mladí vodiči sa budú musieť vyrovnať so zrážkou s chodcom. To je bilancia silvestrovskej noci na prelome rokov 2018-2019 v Trnavskom kraji.

Galantskí policajti o 3.35 h dokumentovali dopravnú nehodu, pri ktorej osobné auto Opel Insignia zrazilo 22-ročného chodca z Pustých Úľán. Pohyboval sa po ceste medzi Galantou a Sládkovičovom bez reflexných prvkov. "Chodec utrpel vážne zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice. Dychovou skúškou na alkohol nebolo 27-ročnému vodičovi zistené požitie alkoholu," informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Okolo 5. hodiny zasahovali dunajskostredskí policajti pri nehode auta Fabia Combi, doplnila Kredatusová. Jeho 52-ročný vodič zišiel medzi obcami Báč a Blatná na Ostrove z nezistených príčin z cesty, kde narazil do stromu. Vodič bol zakliesnený v aute a utrpel pravdepodobne ťažké zranenia. Na vylúčenie prítomnosti alkoholu mu bol odobratá krv.

"Okolo 7. hodiny došlo k tragickej dopravnej nehode pri obci Baloň v smere od Medveďova v okrese Dunajská Streda. Osobné auto Fiat Ducato, ktoré viedol 19-ročný vodič, zrazilo 20-ročného chodca. Ten sa pohyboval po strede cesty v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov. Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna," dodala Kredatusová.