Snehové správy
31 | 12 | 2018 I TASR

Bratislava 31. decembra (TASR) - Na silvestrovskú lyžovačku je možné vyraziť min. do 85 lyžiarskych stredísk. Mierne sa ochladilo a cez noc pripadlo v severnejších lokalitách (Kysuce, Orava, Martinské hole, Vysoké Tatry) 5 - 10 cm prachového snehu. Podmienky na lyžovanie sú dobré až veľmi dobré. Do odvolania je však prevádzka prerušená na Pezinskej Babe aj Zochovej chate. Niekde je stále k dispozícii len časť zjazdoviek.



Na svahoch je predovšetkým technický sneh, aj keď v niektorých lokalitách sú spustené aj technicky nezasnežované zjazdovky – napr. na Podbanskom, Martinských holiach, na Chlebe vo Vrátnej, kde počas noci pripadlo až 20 cm snehu a spustená bola aj lokalita Poludňový Grúň.

Na východe hlási do 50 cm snehu Litmanová, Nižná Polianka, Levočská dolina, Vernár aj Plejsy – upravené sú tu 2 spodné svahy a čiastočne Pretekárska od vrchu. Z oravských stredísk sú veľmi dobré podmienky napr. v Krušetnici, na Kubínskej holi alebo v Brezovici, taktiež veľmi dobré podmienky a 40 až 50 cm snehu je v Žiarskej doline alebo v Strednici – Ždiar. Pozor dnes na možnosť vetra vo vyšších polohách.