Lavíny na Ďalekom východe si celkovo vyžiadali 2 životy; 9 ľudí zachránili
29 | 12 | 2018 I TASR

Moskva 29. decembra (TASR) - Dvaja ľudia zahynuli a dovedna deväť ďalších sa podarilo zachrániť spod snehu v Chabarovskom kraji na ruskom Ďalekom východe, kde v sobotu zasiahlo osadu Mnogoveršinnyj niekoľko lavín. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala ruská tlačová agentúra TASS, podľa ktorej správ tak záchranári objavili už všetkých 11 zasypaných osôb. 



Posledným zachráneným je muž, ktorého spod snehu vytiahli v kritickom stave, uviedol zástupca miestnej spoločnosti pre ťažbu zlata, v ktorej všetci zasypaní pracovali.

Prvá lavína sa údajne prevalila v skorých ranných hodinách (miestneho času) cez kompresorovú stanicu patriacu tejto spoločnosti, kde sa v tom čase nachádzala jedna osoba. Na miesto vyslali desaťčlennú skupinu záchranárov pracujúcich pre danú spoločnosť, zasypala ich však ďalšia lavína.

Jedného človeka následne objavili záchranári už mŕtveho. Ďalšia osoba skonala na stanici prvej pomoci. Ostatní deviati zasypaní, ktorých sa podarilo spod snehu vytiahnuť, sú podľa informácií agentúry TASS v uspokojivom zdravotnom stave.