Do medzinárodného dňa komplimentov sa zapoja aj Žilinčania
29 | 12 | 2018 I TASR

Žilina 29. decembra (TASR) – Vyjadriť kompliment aspoň piatim ľuďom je úlohou pre tých, ktorí sa 24. januára 2019 zapoja v Žiline do podujatia 1000 a viac komplimentov.



Podľa riaditeľa Krajského kultúrneho strediska (KKS) v Žiline Petra Ničíka je podujatie súčasťou Medzinárodného dňa komplimentov, ktorý vznikol v roku 1998 na základe iniciatívy z amerického štátu New Hampshire. "Povedali sme si, že je veľa ľudí, ktorí kritizujú a hľadajú chyby na druhých. A čo keby sme skúsili povedať ľuďom okolo nás niečo pekné. Niečo, čo si na nich vážime, prečo ich oceňujeme," podotkol Ničík.

"Dohodli sme sa, že začneme 24. januára o 8. hodine. A či už oslovíme päť alebo viac ľudí telefonicky, e-mailom alebo osobne, to už je na každom z nás. Dôležité je posolstvo, že v tento deň oceníme niečo pekné na tých druhých a povieme im, prečo si ich vážime. Každý človek si v sebe nosí niečo dobré, len to treba uvidieť. Úprimným a pravdivým oceňovaním ľudí pomáhame iným osobnostne rásť, rozvíjať ich dobré stránky a zlepšujeme aj naše vzťahy," uviedol riaditeľ KKS.

Doplnil, že podujatie 1000 a viac komplimentov iniciovali KKS v Žiline, občianske združenie Návrat, Nadácia Krajina harmónie, Krajská knižnica v Žiline a kníhkupectvo Artforum. "Pridávajú sa ďalšie organizácie a ľudia, lebo sa im zdá, že je celkom fajn povedať niečo pekné ľuďom okolo nás," dodal Ničík.