Mesto Banská Bystrica zavŕšilo plánované investície v priemyselnom parku Šalková
28 | 12 | 2018 I TASR

Banská Bystrica 28. decembra (TASR) - Banskobystrická mestská obchodná spoločnosť MBB naplnila svoj tohtoročný cieľ, ktorým bolo dotiahnuť prístupové komunikácie vrátane inžinierskych sietí k zostávajúcim voľným pozemkom v priemyselnom parku Šalková. Tie ponúka potenciálnym záujemcom v jeho najvýchodnejšej časti. Konštatoval to Dušan Argaláš, generálny riaditeľ MBB, a. s.



Ako bilancoval, počas roka 2018 zrealizovali 339 metrov prístupovej komunikácie v kolaudáciou ukončenom stave, 200 metrov komunikácie v staveništnej podobe a 384 metrov chodníkov. V telese staveništnej komunikácie bolo osadených cez 130 metrov plynovodu, vodovodu, kanalizácie splaškovej a dažďovej.

"V tomto roku sme úspešne zavŕšili plánované investície započaté ešte v roku 2017, ktoré boli kryté z poskytnutého úverového rámca vo výške 800.000 eur od našej úverovej banky. Pokiaľ v roku 2017 bolo preinvestovaných zhruba 510.000 eur, v roku 2018 to bolo ďalších 290.000 eur bez DPH," zhodnotil Argaláš.

Priemyselný park sa rozrástol o novovybudované prevádzky spoločnosti TWD a ROCK-Build, ktoré boli počas tohto roka dokončené, skolaudované a uvedené do prevádzky.
V rámci ochrany územia priemyselného parku pred povodňami spoločnosť pokračovala v práci pri majetkovoprávnom usporiadaní pozemkov pod verejnoprospešnou stavbou Rekonštrukcia ochrannej hrádze Hrona so 64 účastníkmi konaní, ktoré začali ešte vlani.

"Konania sa nám neplánovane predĺžili a k záveru tohto roka nám zostáva doriešiť už len dvoch účastníkov. Pevne veríme, že proces usporiadania dokončíme začiatkom budúceho roka a rekonštrukciu hrádze na poslednom zhruba 400-metrovom úseku úspešne zrealizujeme počas roka 2019. Tým zabezpečíme ochranu priemyselného parku pred storočnou vodou," vysvetlil Argaláš.