A zas si progresívci myslia, že ľudia "seno žerú"!
10 | 06 | 2024 I Ivan Brožík

Ak to má byť komentár z "mosta do prosta", potom na úvod citujem redakčného kolegu: "Občiansky kandidát na prezidenta a expremiér "nestraníckej" úradníckej vlády, menovanej nestraníckou končiacou prezidentkou, ktorá bola podpredsedkyňou Progresívneho Slovenska sa zas stretnú pod politickými krídlami Michala Šimečku. To si myslia, že ľudia seno žerú?" Už chýba naozaj iba oficiálne zaradenie Zuzany Čaputovej do verejne aktívnych šíkov progresívnych križiakov.

Nedá sa nespomenúť si, že jedno zo spomenutých priezvisk sa objavilo už v čase takzvanej "Dzurindovej skupinky". A jeho nositeľ dnes aktívne novinársky "kope" za najprogresívnejší mainstreamový titul na Slovensku. To je parádna konšpirácia! Lenže, obsahuje iba fakty, takže ide skôr o nápadne podozrivú súvislosť.

Na osvieženie pamäte a pre mladšie ročníky:

"Piateho augusta 2003 – premiér (Mikuláš Dzurinda, pozn. red. HD) v odpovedi na otázku o článkoch v britskom magazíne Jane‘s Intelligence Digest, ktoré kritizovali nové vedenie SIS, povedal, že ide o dielo bývalých eštebákov a že na Slovensku existuje skupinka, ktorá vyrába škandály a mediálne kauzy. Spomenul pritom kauzy spojené s jeho SDKÚ. „Keď budem mať dostatok dôkazov, potom budem konať,“ dodal. Politici aj médiá čoskoro vyzvali premiéra, aby pomenoval ľudí v skupinke, ktorá škodí štátu, a začal konať. Premiér však mlčal." Tento text uverejnilo SME vo veľmi zvláštnom termíne, presne o polnoci, 23. septembra 2003. Aké dramatické, aké patetické.

Osemnásteho augusta 2003 ten istý titul uverejnil informáciu, že vtedajší predseda výboru pre obranu a bezpečnosť NR SR  "Robert Kaliňák zo Smeru povedal, že zo zdrojov blízkych SDKÚ vie, koho premiér považuje za členov skupinky." Robert Kaliňák vtedy spomenul viaceré mená, bolo ich sedem. Tým siedmym bol - citujeme zo SME "Martin M. Šimečka".

Možno tieto udalosti v čase nemajú žiadnu súvislosť, to môžeme pripustiť. Ale - možno ju majú, a to veľkú - to si zas akosi nemôžeme zastierať.

Iba tak, ešte jeden naozaj "náhodný" pohľad do histórie

"Skupinka" vyšla na svetlo sveta mediálne na jeseň či koncom leta 2003. Dzurindova premiérska strana v roku 2004 prehrala prezidentské voľby. (Eduard Kukan nepostúpil do druhého kola.)

Návrat do budúcnosti, alebo nová skupinka v aktuálnom čase

Zvláštne je, že opäť akási skupinka operuje v mediálno politickom priestore, vyrábajúcom "škandály a mediálne kauzy". S jedným pôvodným priezviskom a dvomi jeho nositeľmi. Už dvomi. Alebo tromi, vrátane Mikuláša Dzurindu? Kto bol na volebnej noci v centrále Progresívneho Slovenska? Prehrajte si záznamy, na sieťach ich je! Kto na koho čo a koľko toho z minulosti vie?

Prečo tam bol? Prečo zrazu práve tam? Minulosť, skupinka, to nič? Alebo niekto niekoho za niečo tak dlho drží? (Berte to iba ako konšpirácie, veď my vlastne nič iné ani nepíšeme:-)

Neskutočné náhody

Za prezidentku kandidovala zakladateľka a bývalá podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Zuzana Čaputová. Za predsedu vlády nominovala Ľudovíta Ódora, ktorý sa vyjadruje za Progresívne Slovensko, mal byť nestranícky a zrazu bol lídrom kandidátky Progresívneho Slovenska do Europarlamentu. A nestranícky líder straníckej kandidátky, presne v duchu nestraníckeho predsedu straníckej vlády Ľudovít Ódor súbežne lanári Ivana Korčoka, zhodou okolností tiež "nestraníckeho" prezidentského kandidáta Progresívneho Slovenska za člena strany.

Stratil sa predseda, teda, programovo a politicky

Kde je v tejto schéme nateraz ešte oficiálne navonok stranícky predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka? Na prekvapenie iba na uvrieskaných rozoštvaných nenávistných tribúnach, no rozhodne nie v relevantných politických vnútrostraníckych a v celospoločenských programových témach. Ako keby mu ktosi v rámci hnutia PS prifaril iba úlohu buriča, ktorý sa netají tým, že sa búriť bude. Figúrka pre tribúny?

Otázky, otázky, otázky...

Nie je to málo?

Kto a ako a odkiaľ vlastne riadi Progresívne Slovensko so všetkými jeho prominentmi?

Aký plán na prevzatie moci na Slovensku a akými prostriedkami rozohráva v priamom prenose Progresívne Slovensko?

Čo z toho divadla, ktoré na verejnosti hrá, je skutočne iba zastieracie divadlo a aká bude reálna pointa?

Prečo Progresívne Slovensko absolútne ignoruje možnosť spolupráce s ostatnými opozičnými subjektami?

Počíta s tým niekto niekde, že na Slovensku implantuje americký systém dvoch politických subjektov a buď, alebo?

Nepripomína čitateľovi toto divadlo niečo, čo sa spomínalo už aj v súvislosti s atentátom na predsedu vlády?

V tejto chvíli si netrúfame na odpovede, hoci množstvo domnienok máme. Ale nastolené otázky si môžu pozorní čitatelia aspoň čiastočne zodpovedať aj sami.

Ideologický kŕč tých, ktorí si neoprávnene vravia novinári
Zahrávanie si nielen s RTVS, ale aj mimoriadne vážne porušenie zákona! Uvedomuje si niekto na Slovensku, že vedomé ohrozenie vysielania verejnoprávneho média, ktoré má zákonom stanovené určité nezastupiteľné povinnosti, môže byť fatálnym trestným... Čítať ďalej
10 | 06 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.