PROTEST PRED PARLAMENTOM! Blaha reaguje: PROGRESIVISTICKÁ MAFIA PRÍDE O KŠEFTY
14 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Zástupcovia kultúrnej a umeleckej obce protestujú pred parlamentom proti zásahu do Fondu na podporu umenia. Stoja tam so zviazanými rukami nad hlavami. Podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (SMER - SSD) reaguje a tvrdí, že: "PROGRESIVISTICKÁ MAFIA PRÍDE O KŠEFTY - preto toľko pištia."

"Pred Národnou radou Slovenskej republiky sa v utorok 14. mája konal protest proti zásahu do Fondu na podporu umenia, ale aj proti samotnej šéfke ministerstva kultúry Martine Šimkovičovej. Pred parlamentom stoja desiatky ľudí v reflexných vestách a s rukami nad hlavou zviazanými lanom.´," informuje portál Interez.

„Je dosť veľká šanca, že znefunkční fond už tento rok. To znamená, že stovky organizácii po celom Slovensku možno budú mať problém s fungovaním. Kultúra je naozaj u nás decentralizovaným spôsobom financovaná,“ povedal pre portál Aktuality jeden z protestujúcich, Boris Meluš.

Blaha v reakcii na protest tvrdí, že PROGRESIVISTICKÁ MAFIA PRÍDE O KŠEFTY - PRETO TOĽKO PIŠTIA.

Poslanci neodvolali M. Šimkovičovú, ostáva ministerkou kultúry
Poslanci Národnej rady (NR) SR neodvolali Martinu Šimkovičovú (nominantka SNS) z postu ministerky kultúry. Rozhodli o tom v utorkovom hlasovaní. Za opozičný návrh na jej odvolanie hlasovalo 64 poslancov zo 142 prítomných, proti bolo 78. Návrh na... Čítať ďalej
14 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Reakciu Ľuboša Blahu preberáme v plnom znení

Ráno som na RTVS počul, že pred parlamentom je veľká demonštrácia umelcov, ktorí protestujú proti našim reformám Fondu na podporu umenia.

Otvorím okno zo svojej kancelárie, že sa pozriem na tie masy a ajhľa. Hlúčik aktivistov PS.

Pred parlamentom sa zišla hŕstka slniečkarov, ktorí boli doteraz nacucnutí na štát a teraz majú ohrozené svoje kšefty.

Cez svoju progresívnu chobotnicu v rôznych komisiách si z ministerstva kultúry urobil klondike a prideľovali si granty na svoje LGBTI šialenstvá a rôzne útoky na slobodu slova.

V parlamente teraz pobehuje splašený Šimečka a lanári svojich nohsledov, aby sa chytro prihlasovali do diskusie, aby odďalovali schválenie našich zmien. Zase nejaká trápna obštrukcia.

V piatok som ich spucoval ako malé deti a doteraz z toho majú komplexy - hulákajú tu po mne a ďalej hysterčia. Výborne sa na tom zabávam.

Strašne sú nešťastní z toho, že prídu o svoje prachy. Nervózne tu vrieskajú, spotení, zúfalí, strach v očiach - lebo prídu o milióny. Krásne sa na nich pozerá.

Ale toto sú Progresívci. Ich mafia je rozlezená všade, na Slovensku aj v Bruseli. Urobili si dúhový biznis a roky žmýkajú štát.

Chcú skolonizovať národnú kultúru a premaľovať bielu-modrú-červenú na dúhovú.

Našou úlohou je chrániť národnú kultúru pred zlodejmi a fanatikmi.

Dnes v Bratislave máme diskusiu na Gunduličovej - spoločne s Erikom Kaliňákom a Juditou Laššákovou. Budeme hovoriť aj o progresívnej mafii.

Ako vždy rozdám 15 kníh Che, tešíme sa na vás, priatelia - včera v Rimavskej Sobote a Zvolene to bolo skvelé.

Nezabúdajte - čím viac pištia, tým to je jasnejší dôkaz, že to robíme dobre.

Len pištite, slniečka, to je rajská hudba pre naše uši.

Ste ako protislovenské kobylky, ktoré tu chcú zožrať Slovensko a my ho musíme zachrániť. Verte, že zachránime.

Porazíme Protislovenské Sorosčatá v eurovoľbách a budeme pred nimi chrániť národnú kultúru.

NKÚ ZASADIL RANU PRE MATOVIČA! JEHO REAKCIA JE ŠOKUJÚCA!
Podľa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) riadenie pandémie koronavírusu na Slovensku zlyhalo. Informoval o tom portál spravy.rtvs.sk s tým, že to vyplýva z výsledkov kontrol. Podľa správy vláda svoje povinnosti presúvala na samosprávy. Úrad... Čítať ďalej
14 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik