Ministerka Šimkovičová reaguje na kadejaké "osobnosti"
14 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

Slovensko a predovšetkým bývalý mainstream riešil v ostatnom čase vystúpenie herca Ľuboša Kostelného, ktorý počas svojho vystúpenia, v ktorom hral postavu homosexuála zmenil text a do mikrofónu povedal, že nenávidí Martinu Simkovicu. Tento bezprecedentný krok vyvolal pobúrenie. Ministerka Šimkovičová (nominantka SNS) reaguje na opozičných politikov a kadejaké "osobnosti" a pýta sa: NECHCEME SI V DIVADLE OD POLITIKY ODDÝCHNUŤ?

Reakciu ministerky Martiny Šimkovičovej zverejnenú na sociálnej sieti Telegram preberáme v plnom znení.

Opoziční politici a kadejaké „osobnosti“ sa pustili v posledných dňoch do komentovania veľmi dôležitej „kauzy“, divadelnej repliky herca Ľ. Kostelného v SND a mojej reakcie na ňu. Vraj som ješitná, nemám nadhľad, chcem niekomu brať slobodu slova. Opäť sa ukázalo, že akékoľvek útoky na ľudí z nášho názorového spektra sú pre ich autorov odrazu len slobodným vyjadrovaním názoru.

Vykrikovať cez divadelné predstavenie, že niekoho nenávidím – verejne činnú osobu a zhodou okolností aj šéfku rezortu pod ktorým pôsobím, je predsa úplne v poriadku. Však?

Skúste si takéto niečo dovoliť v korporáte, či v mimovládke, pre ktorú pracujete. Uvidíte, s akým prijatím slobody slova sa stretnete.

Samozrejme, ak sa situácia otočí a my si dovolíme akokoľvek jemne skritizovať druhú stranu, to je už nenávistný prejav. Ale ohradiť sa voči ich nenávistným prejavom sa tiež nesmieme. To je už zas bránenie slobode slova. Je zaujímavé, že ešte pred niekoľkými hodinami aj médiá aj verejne činné osoby popierali, že sa v divadle stalo to, čo Romana Tabák vyniesla na verejnosť.

Keď sa ukázalo, že existujú aj ďalší svedkovia, rétorika sa zmenila. Mimochodom, aj mne priamo na ministerstvo volalo niekoľko ľudí, ktorí sedeli v publiku a počuli repliku pána Kostelného a ponúkli sa, že to chcú dosvedčiť.

Najviac ma pobavila reakcia samého pôvodcu celej kauzy. V nejakom médiu som sa dočítala, že pán Kostelný sa nechce zamiešať do týchto hier. Pretože sú údajne úplne neprístojné.

Je škoda, že sa neprístojne pán herec necítil vtedy, keď z pódia vrieskal, že nenávidí ministerku kultúry. Ja sa teda pýtam, to už ani divadelné hry nemôžu ostať bez politického aktivizmu?

Chceme mať politiku už naozaj všade? Túto otázku smerujem aj na opozičných politikov, ktorí dnes pri mojom odvolávaní obhajovali improvizačnú vsúvku Ľ. Kostelného. A mimochodom, práve od nich opakovane počúvame, ako by kultúra mala spájať. Ich činy však hovoria o inom.

NKÚ ZASADIL RANU PRE MATOVIČA! JEHO REAKCIA JE ŠOKUJÚCA!
Podľa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) riadenie pandémie koronavírusu na Slovensku zlyhalo. Informoval o tom portál spravy.rtvs.sk s tým, že to vyplýva z výsledkov kontrol. Podľa správy vláda svoje povinnosti presúvala na samosprávy. Úrad... Čítať ďalej
14 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

BUDE DUSNO! Do hokejovej Prahy sa chystá tisíce traktorov. Poľnohospodári majú dosť vlády
V Česku poľnohospodári v protestoch , ktoré pripravujú na budúci týždeň, pritvrdia. Ich cieľom je zasiahnuť Ministerstvo poľnohospodárstva, uviedol v Dvadsiatich minútach Radiožurnálu predseda poľnohospodárskeho zväzu a viceprezident Agrárnej... Čítať ďalej
14 | 05 | 2024 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik