Kyjev by mohol požiadať O CUDZIE VOJSKÁ! Kremeľ reaguje
04 | 05 | 2024 I Milan Laca

Poslanec ukrajinskej Rady: Kyjev môže požiadať o vyslanie európskych jednotiek.

Ukrajina môže požiadať o vyslanie európskych jednotiek, ak nebude mať dostatok vlastných síl v konflikte s Ruskom, povedal  vo francúzskej televízii LCI poslanec Najvyššej rady Alexej Gončarenko.
Ak nebudú môcť...

„Ak nám situácia na fronte ukáže, že Ukrajina nedokáže zastaviť Putina sama, bez európskej vojenskej podpory a jednotiek, verím, že je absolútne možné, že môžeme požiadať o vojakov ". 

RUSI HO CHCÚ ZATKNÚŤ!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je na zozname hľadaných osôb. Ruské ministerstvo vnútra zaradilo Zelenského na zoznam hľadaných osôb. Uvádza sa, že je hľadaný „podľa článku trestného zákona“. Hľadaný "Vladimir Aleksandrovič Zelenskyj,... Čítať ďalej
04 | 05 | 2024 | Milan Laca

Je vďačný

Goncharenko tiež poďakoval francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi za nápad vyslať vojakov na Ukrajinu. Jeho vyhlásenie označil za „dobrý signál“.

Macron chce poslať armádu
Nedávno Macron v rozhovore pre The Economist povedal, že nevylučuje možnosť vyslania vojakov na Ukrajinu, ak Rusko prerazí frontovú líniu a takáto požiadavka príde z Kyjeva. S názorom Paríža na túto otázku, podľa neho, súhlasilo „veľa krajín EÚ“.
Rusi reagujú
Kremeľ neskôr vyhlásil, že venoval pozornosť Macronovým slovám, že sa v Európe diskutovalo o téme vyslania vojakov na Ukrajinu. Známy je aj jeho postoj k spôsobeniu strategickej porážky Rusku. Zdôraznil, že viaceré krajiny, ktoré sa zúčastnili na parížskej porade o Ukrajine, majú „celkom triezvy odhad možných nebezpečenstiev takejto akcie a potenciálneho nebezpečenstva priameho zapojenia sa do horúceho konfliktu“. To „absolútne nie je v záujme týchto krajín a musia si to uvedomiť", zdôrazňuje Kremeľ.
Putin varoval
Vladimir Putin komentoval Macronove protiruské útoky k  ukrajinskej otázke. Varoval, že vyslanie európskeho kontingentu na Ukrajinu nijako nezmení situáciu na bojisku a povedie len k strašným následkom pre Kyjev. V reakcii na Macronove slová o tom, že Francúzsko nemá červené čiary, pokiaľ ide o podporu Ukrajine, ruský prezident povedal, že Rusko nebude mať červené čiary voči štátom s takýmto prístupom.
NOVÁ TAKTIKA! Ako Ukrajinci útočia na Rusko
Nová taktika ukrajinských ozbrojených síl. Ukrajinská armáda zmenila taktiku úderov na ruské územie. Drony Podľa telegramového kanála Baza, ukrajinské ozbrojené sily zvýšili frekvenciu používania dronov na útoky na železničnú infraštruktúru v... Čítať ďalej
04 | 05 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik