V Námestove zrušili technoparty! Veriaci prosili o Božiu pomoc
01 | 05 | 2024 I Gabriela Fedičová

V Námestove sa mala konať technoparty, ktorú napokon zrušili. Veriaci sa modlili a prosili o Božiu pomoc, ich modlitby zdá sa boli vyslyšané. 

„Vážení fanúšikovia, s obrovskou ľútosťou vám musíme oznámiť, že zajtrajšia zastávka v Námestove bola na poslednú chvíľu zrušená, ako reakcia na podnet cirkevnej obce a na iniciatívu občanov mesta Námestovo,“ uvádza Redroom label, ktorý je organizátorom ak­cie.

Dôvodom náhleho zrušenia bolo pohoršenie vyvolané marketingovým pomenovaním turné, obsahujúcim prívlastok „Diablo“.

Veriaci sa rozhodli proti akcii zakročiť všetkými možnými spôsobmi, pričom viackrát telefonicky kontaktovali aj obľúbený klub. Ten bol nakoniec donútený akciu zrušiť.

Rímskokatolícka farnosť Námestovo zverejnila oznam, v ktorom veriacich vyzývala k účasti na „Noci modlitby“. Tá mala začať vo večerných hodinách približne v čase, ako aj spomínané Diablo tour.

Na tento účel by bola vykonaná moderovaná adorácia so Sviatosťou oltárnou a o polnoci mala v kostole odznieť aj spoločná modlitba posvätného ruženca.

„Úmyslom adorácie je, aby sa mladí ľudia pri zábave neotvárali zlu. Modlitbou a adoráciou chceme reagovať na nebezpečnú formu zábavy mladých v našom meste a farnosti, tzv. Diablo tour, ktorá sa koná práve v túto noc. Keďže sa nejedná o žiadnu nevinnú zábavu, budeme sa v sile jednoty nášho farského spoločenstva v tom istom čase modliť a s dôverou prosiť o Božiu pomoc a ochranu pred silami Zla,“ uviedla farnosť na webe.

Na vyjadrenia zareagoval aj samotný organizátor akcie. Všetkých znepokojených obyvateľov mesta ubezpečil, že v rámci svojich podujatí nepraktikuje žiadne aktivity spojené so satanizmom.

„Svojimi akciami sa iba snažíme mladým ľuďom priblížiť techno kultúru. V našom úmysle nikdy nebolo pohoršiť akúkoľvek etnickú, národnostnú či náboženskú skupinu. Naopak, našou dlhodobou víziou je spájať ľudí s vášňou pre tento hudobný žáner a budovať komunitu, v ktorej sa každý bude cítiť tolerovaný a v bezpečí,“ uviedol na instagrame.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik