Amerika sa zbláznila! Polícia na študentov SLZNÝM PLYNOM!
01 | 05 | 2024 I Diana Zaťková

Príslušníci orgánov činných v trestnom konaní použili slzotvorný plyn na protiizraelských demonštrantov. Najprv ich však niekoľko minút varovali, aby opustili kampus University of South Florida (USF), informuje Breitbart News.

Videozáznam zverejnený na X ukazuje, ako policajti stoja v rade na jednej strane univerzitného trávnika, zatiaľ čo dav protiizraelských demonštrantov je informovaný, že majú „päť minút na to, aby sa rozišli“, inak budú zasiahnutí slzným plynom.

Niekoľkých demonštrantov bolo možné vidieť, ako používajú dáždniky na boj proti slznému plynu, no napokon trávnik opustili .

USF vydalo vyhlásenie, v ktorom odhaľuje, že približne 75 až 100 protiizraelských demonštrantov dorazilo ráno do kampusu a že v priebehu dňa „polícia pozorovala“ niektorých demonštrantov „osobne a prostredníctvom sociálnych médií, ako sa vyjadrili“, že by s nimi podľa WTSP News používali rôzne predmety ako zbrane .

„Počas dňa polícia pozorovala účastníkov osobne a prostredníctvom sociálnych médií, ako vyjadrili svoj zámer použiť niektoré predmety, ktoré si priniesli na akademickú pôdu, ako zbrane a postaviť sa na odpor zamestnancom univerzity a príslušníkom polície,“ uvádza sa vo vyhlásení univerzity. "V dôsledku toho polícia USF rozhodla, že protest už nebol pokojný a účastníci musia opustiť oblasť.

UKRAJINCI SÚ ZÚFALÍ! Situácia na fronte je katastrofálna!
Situácia na fronte sa zhoršila, prebiehajú ťažké boje, hovorí Ukrajina a už len tŕpne, kedy sa jarná kampaň naplno rozbehne. Predné línie sa zhoršili a „ťažké boje“ rýchlo pokračujú, povedal vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl, keď zhrnul... Čítať ďalej
30 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Polícia údajne okolo 16:50 informovala demonštrantov, že majú 15 minút na to, aby opustili areál, kým policajti nasadili slzný plyn a gumené projektily.

Americká akadémia oftalmológie opisuje gumové projektily ako „kinetický nárazový projektil“.

Gumové strely, typ projektilu s kinetickým dopadom (KIP), prichádzajú v rôznych štýloch. Niektoré sú jednotlivé projektily; iné sú vypálené ako skupina peliet. Aj keď KIP môžu byť nesmrteľné, môžu spôsobiť poškodenie vrátane významného poškodenia oka.

 Okolo 17:10 bolo demonštrantom opäť povedané, aby sa rozišli, pretože protest bol označený za „nezákonné zhromaždenie“.
 
Príslušníci orgánov činných v trestnom konaní potom približne o 10 minút neskôr použili proti demonštrantom slzotvorný plyn po tom, čo demonštrantom poskytli niekoľko varovaní.
 
Hovorca Floridskej univerzity Steve Orlando vydal vyhlásenie , v ktorom uviedol, že „Floridská univerzita nie je škôlka a k demonštrantom sa nesprávame ako k deťom“.
 
Od začiatku počiatočného protiizraelského tábora na Kolumbijskej univerzite 17. apríla bolo vytvorených niekoľko ďalších na Harvardskej univerzite , Princetonskej univerzite , Univerzite Georgea Washingtona a New York University.
 
Guvernér Floridy Ron DeSantis (R) kritizoval protiizraelských demonštrantov a sľúbil, že vylúči univerzitných študentov, ak sa pokúsia o rovnaký typ správania a kaskadérskych kúskov ako na Kolumbijskej univerzite a univerzite v Yale.
VYPLÁVALO TO NAJHORŠIE! Jednooký Ukrajinec o svojej armáde
Nie sú vojaci, nie je munícia, nie sú opevnenia. To sú závery poľského analytika Konrada Muzyky ohľadom vojny na Ukrajine. „Ukrajina ešte neprežila svoju najtemnejšiu hodinu. Tá ešte len začne,“ odhaduje. Že by sa Ukrajinci vracali zo zahraničia sa... Čítať ďalej
30 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik