UKRAJINCI SÚ ZÚFALÍ! Situácia na fronte je katastrofálna!
30 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Situácia na fronte sa zhoršila, prebiehajú ťažké boje, hovorí Ukrajina a už len tŕpne, kedy sa jarná kampaň naplno rozbehne. Predné línie sa zhoršili a „ťažké boje“ rýchlo pokračujú, povedal vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl, keď zhrnul viac ako tucet bitiek zúriacich proti útočiacim Rusom, informuje Breitbart News.

Taktické úspechy Rusov

Ruské sily sa tešia z taktických úspechov v niektorých oblastiach, povedal vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Oleksandr Syrskyj, pričom uviedol, že „ťažké boje cez frontovú líniu“ pokračujú. Syrskyi zhrnul desiatky bitiek, ktoré zúria cez vnútorné hranice Ukrajiny tým, že „situácia na fronte sa zhoršila“.

V niektorých oblastiach, povedal generál, bol kolísavý stav taktickej výhody taký rýchly, že konkrétne ciele menili majiteľa niekoľkokrát za deň. Uviedol, že ruské sily sa snažia „zmocniť sa strategickej iniciatívy a prelomiť frontovú líniu“ postupujúcim sústredením síl.

Jar prináša pevnejšiu pôdu a meteorologické podmienky, ktoré sú vhodnejšie pre vojenské ťaženie. Kyjev aj Moskva údajne plánujú jarné ofenzívy v snahe získať iniciatívu.

Aj keď sa poznámky generála Syrského môžu zdať pesimistické, nie je to úplne neštandardné pre novovymenovaného vojenského vodcu, ktorého poznámky možno považovať za príspevok k celkovému ukrajinskému posolstvu Západu, že na odvrátenie porážky je naliehavo potrebná ďalšia vojenská podpora. Aj začiatkom apríla Syrskyj povedal, že jeho východný front sa „v posledných dňoch výrazne zhoršil“. Takže podľa jeho slov sa situácia Ukrajiny zhoršuje z týždňa na týždeň.
Moskva CHYSTÁ ofenzívu!
Moskva pripravuje veľkú ofenzívu na Ukrajine na koniec mája alebo júna. Rusi chystajú na koniec mája alebo júna veľkú ofenzívu na fronte. Čo sa deje? Píšu The Financial Times, s odvolaním sa na svoje zdroje z ukrajinského Hlavného spravodajského... Čítať ďalej
29 | 04 | 2024 | Milan Laca
Bezodná studňa Ukrajina
Zodpovedá to aj zúfalstvu prezidenta Zelenského. Len pred týždňom americký kongres schválil pomoc pre Ukrajinu vo výške 61 miliárd dolárov ale Zelenskyj tlačí ďalej. Najnovšie si svojim západným partnerom v Európe povedal o podporu ukrajinskej obrany vo výške 100 miliárd eur. Uviedol to počas Stoltenbergovej návštevy.
 
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg prišiel na prekvapivú návštevu do Kyjeva. Server Kyiv Independent pripomenul , že od začiatku rozsiahlej ruskej invázie na Ukrajinu z februára 2022 ide o tretiu Stoltenbergovu návštevu napadnutej krajiny. A počas tejto svojej tretej návštevy uznal, že oneskorenie americkej pomoci malo vplyv na situáciu na bojisku.
 
Počas tlačovej konferencie v Kyjeve Zelenskyj povedal, že obaja tiež diskutovali o iniciatíve na zriadenie špeciálneho fondu pre finančnú podporu ukrajinskej obrany v hodnote 100 miliárd eur na obdobie piatich rokov.
Sľuby sa sľubujú... Kto sa raduje? NATO sa stráca v hmle!
Generálny tajomník NATO prišiel do Zelenského na neohlásenú návštevu. O čom to hovorili? Že Kyjev poslúžil? Jens Stoltenberg sa stretol s prezidentom Volodymyrom Zelenským a usporiadal s ním spoločnú tlačovú konferenciu, ktorú odvysielali na... Čítať ďalej
29 | 04 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik