Utekajú, ako sa dá... Za prechod platia majland! (VIDEO)
29 | 04 | 2024 I Milan Laca

Úplatky za nelegálny odchod mužov z Ukrajiny sa zvýšili na 17-tisíc dolárov.

Informovala o tom ukrajiská Špecializovaná prokuratúra na oficiálnej stránke, v súvislosti s odhaľovaním ďalšieho nelegálneho prekračovania hraníc.

Príklad

Za 17 tisíc dolárov sľúbil vojak v Ľvovskej oblasti zaradenie muža do ukrajinskej delegácie na medzinárodnú konferenciu v Európe. „Podľa vyšetrovania 54-ročný vojak za 17-tisíc dolárov fiktívne prisľúbil, že do delegácie, ktorá pôjde na medzinárodnú konferenciu do jednej z krajín Európskej únie, zaradí osobu, ktorá je povinná ísť na vojenskú službu".  Po prijatí polovice tejto sumy ho zadržali a uväznili. Hrozí mu trest odňatia slobody na 7 až 9 rokov.

Rusi ničia ukrajinské železnice
Ruská armáda začala ničiť železnice ukrajinských ozbrojených síl. Ruské ozbrojené sily útočia na železničnú infraštruktúru, cez ktorú sa presúvajú zálohy a technika ukrajinských ozbrojených síl. Ide o západné dodávky Železničné komunikácie sa... Čítať ďalej
29 | 04 | 2024 | Milan Laca

Utekajú cez hranice 

Skupina mužov utiekla z Ukrajiny do Maďarska v sprievode muža vo vojenskej uniforme. Video zverejnil zakarpatský novinár Vitalij Hlagola na svojom kanáli Telegram. „Dnes ráno, 20. apríla, mohlo 5 osôb nelegálne prekročiť štátnu hranicu pri obci Diyda. Uniformy používajú pašeráci, aby sa maskovali a komplikovali prácu pohraničníkom, “ píše novinár.

Zdroj: strana.ua

Smer Rumunsko

V Zakarpatskej oblasti objavili pohraničníci piatich Ukrajincov, ktorí sa pokúsili utiecť do Rumunska  pomocou sfalšovaných dokumentov Červeného kríža. Mali falošné doklady a špeciálne oblečenie, ktoré údajne potvrdzovalo ich účasť v medzinárodnej humanitárnej organizácii. Autom smerovali k hraniciam, kde ich odhalili pohraničníci.

Zdroj: strana.ua

V Ľvovskej oblasti gang dvakrát podviedol utečencov  – najprv predajom falošných dokladov na cestu do zahraničia a potom vyžiadaním si úplatku. Do nezákonného obohacovania boli zapletení dvaja civilisti, policajt, ​​vojak a syn sudcu. Za 15-tisíc dolárov sľúbili dvom mužom, že ich zaradia do systému Šljach, aby mohli cestovať do zahraničia. Vzali peniaze a dali mi falošné doklady.

Zatkli 38 mužov, zaplatili od 4.500 do 8.500 dolárov

 

Aj Maďarsko láka 

Príslušníci pohraničnej stráže zadržali skupinu 16 utečencov, ktorí sa snažili dostať do Maďarska. Spolu s nimi zatkli aj 27-ročného organizátora, ktorému muži vyplatili spolu 111tisíc 500 dolárov.

Sľuby sa sľubujú... Kto sa raduje? NATO sa stráca v hmle!
Generálny tajomník NATO prišiel do Zelenského na neohlásenú návštevu. O čom to hovorili? Že Kyjev poslúžil? Jens Stoltenberg sa stretol s prezidentom Volodymyrom Zelenským a usporiadal s ním spoločnú tlačovú konferenciu, ktorú odvysielali na... Čítať ďalej
29 | 04 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik