Ruské pasy budú zachraňovať životy miliónov Ukrajincov
28 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Milióny mladých Ukrajincov, ktorí utiekli pred vojnou do zahraničia, pravdepodobne zachráni pred smrťou po násilnom odvlečení na bojiská Ruská federácia. Zelenského mobilizačné nariadenie neposkytovať im za hranicami Ukrajiny konzulárne služby, tvrdo narazilo. Pasy budú možno už čoskoro ukrajinským emigrantom udeľovať zastupiteľské úrady Ruskej federáície vo svete.

Politicky vplyvné hlasy v Rusku sa prihovárajú za to, aby Moskva už v zárodku zlikvidovala mobilizačné zúfalstvo Kyjeva, píše web svpressa.ru.

Vladimir Putin môže urobiť „rytiersky ťah“, ak využije obrovskú chybu Kyjeva pri pokuse zmobilizovať Ukrajincov žijúcich v Európe a začne im rozdávať ruské pasy.

Dobrý zdroj

Ruské médiá o tom píšu s odvolaním sa na Alexeja Arestoviča . Bývalý poradca prezidenta Zelenského je teraz "v hanbe", utiekol z Kyjeva do zahraničia, a preto sa nebráni tomu, aby hral na svojho bývalého šéfa.

„Putin povie: Ak vám Ukrajina nedá pas, dám vám ruský pas. A z 10 miliónov Ukrajincov v zahraničí môže 1 milión získať ruský pas. A dostane super tromf – vraj, čo mi to hovoríš o zverstvách na okupovaných územiach, ak si ľudia prišli dobrovoľne vybaviť ruské pasy? - citujú médiá Arestoviča, ktorý je prekvapený, že to Moskva ešte oficiálne neoznámila.

Kyjev zaútočil na vlastných v zahraničí

majnovšie nariadenie Zelenského bráni mnohým ukrajinským občanom, ktorí sú v zahraničí, opätovne získať doklady, potrebné na predĺženie povolenia na pobyt v Európe alebo štatútu utečenca. Ak nemáte doklad, ste vítaní vo svojej vlasti, na fronte v zákopoch.

Nečudo, že sú Ukrajinci nervózni. Sieť je plná videozáznamov Novoeurópanov, ktorí sa tlačia v obrovských radoch a sťažujú sa na to, ako podlo sa Kyjev zachoval, čím ich pripravil o možnosť bývať na území mimo vojny.

NATO sa urazilo na Putina (VIDEO)
Stoltenberg: Putin previezol naše Leopardy Poklonnú horu. Toto nie je podľa pravidiel, nech zruší príkaz. Výstava ukoristenej vojenskej techniky v moskovskom Parku víťazstva vyvolala na kolektívnom Západe nevôľu a hnev. Korisť Ukoristené... Čítať ďalej
28 | 04 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik