POZOR! TU videli MEDVEDICU S MLADÝMI! Primátor vyzýva k opatrnosti
27 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Medvedicu s mladými spozorovali pri stredoslovenskom meste. Obyvateľov i návštevníkov vyzývajú predstavitelia mesta k opatrnosti.

Primátor mesta Žiar nad Hronom Peter Antal upozornil na medvedicu s mladými. Šelmy sa mali pohybovať na Slnečnej stráni a v okolí Šibeničného vrchu, informuje portál tvnoviny.sk.

„Dostali sme informáciu z OR PZ V Žiari nad Hronom, že v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici bola spozorovaná vodiaca medvedica,“ informoval Antal na sociálnej sieti. 

Výzva k opatrnosti

Primátor obyvateľov vyzýva k zvýšenej opatrnosti a rovnako aj vodičov, ktorí prechádzajú cestou popri Hrone na Slnečnej stráni. 

„Situáciu už rieši aj Štátna ochrana prírody a na ceste je zásahový tím,“ dodal primátor. 

Manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková potvrdila, že na miesto včera (26.4.) smeroval Zásahový tím pre medveďa hnedého.

Podotkla, že v lokalite Slnečné stráne sú hlásené škody na včelstvách. „Budú tam osádzať fotopasce a zároveň tabule s upozornením, že ide o územie s medveďom hnedým a bezpečnostnými radami, ako sa v tomto území správať,“ dodala Bocková.

AKTUALIZOVANÉ OBROVSKÁ TRAGÉDIA V byte našli MŔTVEHO muža a zranenú ženu s DVOMI DEŤMI!
V jednom z bytov v obci Rohožník našli mŕtveho muža a zranenú ženu s dvomi deťmi. Podľa informácií TV JOJ ich zranenia spôsobil nôž. Na mieste sú všetky záchranné zložky. Zranenú ženu a deti previezli záchranári do nemocnice. Pomoc malo údajne... Čítať ďalej
27 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik