Kramplová upozornila na riadny KIKS: LIBERÁLNA RTVS ZLYHALA!
27 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Poslankyňa NR SR a kandidátka vo voľbách do EP Dagmar Kramplová (SNS) neochvejne tvrdí, že koniec RTVS pod týmto liberálnym vedením bol neodvratný. S tým, ako bol verejnoprávny tele-rozhlas zameraný a vedený protislovensky má skúsenosť nie len ona, ale aj niekoľko stotisíc občanov. Tí nedostali informácie, ktoré v tom čase potrebovali.

Podpredsedníčka SNS pripomína jednu z množstva udalostí, ktoré RTVS odignorovala – požiadavku takmer pol milióna občanov na predčasné voľby spred dvoch rokov. Tú vtedy sabotovala nie len prezidentka, ale aj RTVS, ktorá nedovolila vystúpiť zástupcom občanov. Preto Kramplová súhlasí s faktom, že RTVS bude v dnešlej podobe zreorganizovaná a na jej miesto „nastúpi“ skutočne verejnoprávna inštitúcia. Návrh zákona však pobúril RTVS – jej vedenie si myslí, že nový zákon vôbec nie je potrebný.

Sabotovala prezidentka ...

„Je rok 2022 a viac ako 400 000 občanov Slovenskej republiky napriek vládou vyhláseným nezmyselným zakázom išlo do rizika a podpísali sa pod petíciu, ktorou žiadali predčasné voľby, ktorými chceli oslobodiť Slovensko spod vládnutia nenormálnych Matovičových prozápadných na liberalizme postavených hrôzovlád,“pripomína podpredsedníčka SNS na sociálnej sieti s tým, že Zuzana Čaputová požiadavku občanov odignorovala, čím len prispela k ďalšiemu štiepeniu spoločnosti.

Vláda schválila návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase
Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry (MK) SR. Vyplýva to z návrhu zákona o STVR, ktorý v stredu schválila... Čítať ďalej
24 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Sabotovala aj RTVS ...

„Ako občania sme protestovali v tom čase pred Úradom vlády SR aj pred prezidentským palácom. Najsilnejšia požiadavka smerovala k tomu, aby v  RTVS umožnili vystúpiť zástupcom 400 000 občanov, ktorí žiadali referendum o predčasných voľbách a ktorých požiadavka bola odignorovaná a odsabotovaná,“pripomína ďalej Kramplová.

Čo spravila spolitizovaná liberálna RTVS

„Liberálna RTVS požiadavku 400 000 občanov odignorovala, čo je asi najvýraznejším dôkazom toho, že RTVS v rukách liberálov nie je a ani nikdy nebola verejnoprávnym alebo demokratickým médiom, ale rozhlasovou a televíznou obdobou liberálno extrémistického a protislovenského Denníka N. RTVS bude zrušená a zákonom sa vráti do rúk občanov Slovenskej republiky ako objektívne, verejnoprávne a proslovenské médium - Slovenská televízia a rozhlas!,“ uzatvára Kramplová svoj status na Facebooku.

Facebook, Shutterstock, Dávid Grznár pre HD | Dagmar Kramplová, podpredsedníčka SNS

Návrh schválili v Dolnej Krupej

Vláda v stredu (24. 4.) na výjazdovom rokovaní v Dolnej Krupej schválila návrh zákona o STVR. Návrh formálne nerozdeľuje súčasnú RTVS, mení však pravidlá kreovania orgánov telerozhlasu. Generálneho riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada, v ktorej budú štyria nominanti rezortu kultúry, zvyšných piatich zvolí Národná rada SR na základe návrhu parlamentného výboru pre kultúru a médiá. Dňom účinnosti nového zákona má zaniknúť mandát súčasného riaditeľa Machaja i členov Rady RTVS. Mení sa i názov verejnoprávneho média, keďže ten doterajší podľa predkladateľov degradoval štátotvorný (slovenský) národ.

RTVS sa búri

Podľa vedenia RTVS schválenie zákona o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR) znamená účelovú zmenu, ktorá nemá opodstatnenie a je v rozpore s legislatívnymi štandardmi a za postupom vlády vidí snahu o ovládnutie RTVS.

„V prípade, že vzniká potreba zo strany vlády zlepšiť situáciu v RTVS a meniť procesy a nastavenia, nie je potrebné prijímať nový zákon, ale novelizovať už existujúci zákon o RTVS," doplnili vo vyhlásení. Kroky, ku ktorým pristúpila vláda, podľa súčasného vedenia RTVS prinesú otrasy a destabilizáciu všetkých systémov a zložiek, ktoré tvoria verejnoprávne médium, vrátane negatívneho finančného dosahu.

RTVS SA BÚRI
Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu. Pravdepodobne si stále neuvedomili, že ich vysielanie je účelové, propagandistické a jednosmerne zamerané. Nemá nič spoločné s objektívnym informovaním. Schválenie zákona o... Čítať ďalej
24 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik