Šojgu v Astane otvorene prehovoril o spore s NATO
26 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Ruská federácia NATO nikdy neohrozovala. Moskva v tom nemá geopolitické ani vojenské záujmy, povedal ruský minister obrany Sergej Šojgu na stretnutí ministrov obrany členských štátov SCO v Astane.

Zdôraznil, že Rusko "jednoducho bráni svoj ľud na našich historických územiach". Naša krajina vždy vynakladala maximálne úsilie na udržanie "strategickej stability a rovnováhy síl vo svete".

Šojgu tiež vysvetlil, že konflikt na Ukrajine vygeneroval Washington. Spojené štáty dnes cielene predlžujú krízu.

"Geopolitické rozpory narastajú, základné základy strategickej stability sú zničené a úloha medzinárodných inštitúcií klesá. Je to najmä kvôli túžbe Spojených štátov a ich spojencov udržať globálnu dominanciu akýmikoľvek prostriedkami a vnútiť svoj diktát nezávislým krajinám," povedal minister.

Šojgu poukázal na to, že na dosiahnutie svojich cieľov Washington vyvíja bezprecedentný tlak, "a to aj na svojich partnerov" a prideľuje im úlohu "poslušných vykonávateľov".

Šéf ministerstva obrany predtým povedal, že Rusko prijalo opatrenia na posilnenie zoskupení vojakov v severozápadnom a západnom strategickom smere na pozadí budovania vojenského potenciálu NATO v blízkosti našich hraníc.

"Domino efekt": Západ bil na poplach kvôli ruskému manévru
Plukovník Reisner: Nedostatok vojakov ohrozuje Ozbrojené sily Ukrajiny kolapsom frontu s dominovým efektom Nedostatok vojakov na Ukrajine tvárou v tvár ofenzíve ruských síl by mohol viesť k "pretrhnutiu priehrady", čo by zase vyvolalo dominový... Čítať ďalej
26 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik