Hlas ľudu: Pani Nicholsonová, komu tu d*be?
26 | 04 | 2024 I Mária Škultétyová

Nicholsonová ešte nevystrieľala všetky náboje. Tento je poriadne ostrý. Keby bol premiér bábovka, mohlo by ho to zložiť. Už si zvykol. Veď v živote sa toho na jeho hlavu veľa zosypalo.

Strapatá panička z Bruselu tiež patrí k tým, čo si na ňom dokazujú svoje kvality. V poslednom liste ho pourážala až-až. A nielen jeho.

Nazvala ho postsedliakom z Topoľčian

Napriek tomu sa v prípade ministerky nenávisti ukázal ako pravý džentlmen. Malú rozzúrenú Martinu chráni, ale do pokojnej materskej Zuzany kopal ako do psa. Svojim nohsledom dokonca predpisoval slová, aby jej čo najviac ubližovali.

Od témy dvojakého metre nazerania na blondínky v politike Lucia prechádza do útokov na kultúru. 

On vlastne o kultúre nevie nič. Do divadla chodia len kultúrni ľudia, ktorí s takými ako on nechcú mať nič spoločné. Keby sa ukázal v Národnom divadle, herci by prestali hrať a hľadisko by sa vyprázdnilo. Premiérovi zostal len Dom kultúry v Očovej.

„Slovensko dnes má Andreja Dúbravského, Zuzu Fialovú, Petra Bebjaka, Mateja Drličku, aj Valériu Schulzovú z DPOH a celý zástup hercov, ktorí sú vždy pripravení postaviť sa proti zlu. Proti vám,“ hovorí Lucia.

A ako protipól k tomuto výberu slovenskej kultúry uvádza širáky z krojov, heligónky , máje a treťotriednych krčmových umelcov. Šimkovičová , Huliak a moc  sú len subkultúrou nekultúry.

Doteraz sa vlna jej  nenávisti niesla „len“ v rovine urážok a ponižovania. Ale v závere už prešla k vulgarizmom, ktoré si najlepšie „vychutnáte“ v jej podaní:

Vadí vám, že herci na javisku vulgárne nadávajú. Klasik, ktorý nedávno podporil vášho Pellegriniho za prezidenta, si zvykne takto pospevovať: Prišla si z vyje*anej dediny, väčšinou pochádzaš z chudobnej rodiny, za cieľom splniť si svoje vidiny, si vyje*aná zlatokopka. Do ktorej kategórie umelcov, ktoré ste vytvorili, zaradíte majstra Rytmusa? Medzi tých zvrhlých? Alebo z neho urobíte národného umelca a budúceho ministra kultúry?

Poviem vám to úprimne a celkom narovinu, Robo. Keď som vás dnes počula naznačovať, že okrem RTVS chcete cenzurovať už aj texty hercov, napadli mi vaše vlastné slová: Drbe vám? Vám už načisto drbe? Niekedy sa to bez tých vulgarizmov naozaj nedá, Robert. Doba je mimoriadne zlá.

LĎN

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik